Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε! Τα τεχνικά κλιμάκια εκθέτουν την Ευρώπη

Η ελληνική κυβέρνηση υψώνει τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας με την ψήφιση των νομοσχεδίων για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στη συμπεριφορά των τεχνικών κλιμακίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εκθέτουν

την Ευρώπη, διερωτώμενος εάν τελικά αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ιδιοκτησία των τεχνοκρατών, υπάρχουν δημοκρατικοί θεσμοί που λογοδοτούν στους λαούς, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά απαιτεί το ίδιο και από τους εταίρους της.

Το ν/σ για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, ικανοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών. Είναι το πρώτο ν/σ, μετά από χρόνια, που δεν παίρνει από τους πολίτες αλλά έρχεται να σταθεί αρωγός στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν τίποτα και ονειρεύονται ότι η χώρα μας θα ξαναγυρίσει στην εποχή των Μνημονίων, ας κρατήσουν τις απειλές τους για εκεί που περνάνε. Όχι απειλές σε αυτή την κυβέρνηση και κυρίως όχι απειλές στον ελληνικό λαό» είπε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε, εντολή να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, να υπάρξει διαδικασία ανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση.Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις πτέρυγες να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση «το πρώτο νομοσχέδιο που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα