Α. Τσίπρας στην ΚΟ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία – Παλέψαμε σκληρά – Το ασφαλιστικό θα σώσει τα ταμεία

16:11 6/5/2016 - Πηγή: BankWars

Είμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την οποία πάλεψε σκληρά η κυβέρνησή του, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Στις εκλογές

του Σεπτέμβρη ζητήσαμε λαϊκή εντολή για εφαρμογή της Συμφωνίας με διαφύλαξη συντάξεων, πρώτης κατοικίας και μισθών.
Τον Σεπτέμβρη η ΝΔ, προεκλογικά και μετεκλογικά υποστήριζε ότι η Συμφωνία με τους θεσμούς οδηγεί σε περικοπή των επικουρικών συντάξεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενους στους βουλευτές του κόμματός του.

«Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια μας να σωθούν οι συντάξεις, αυτοί που διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Παλέψαμε λοιπόν σκληρά για το ασφαλιστικό, αγνοήσαμε τις σειρήνες της υποταγής και της καταστροφής και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας.
Ψηφίζουμε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση που θα ξαναφέρει το ασφαλιστικό σύστημα σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, χωρίς να επηρεαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών, χωρίς να περικοπεί ούτε ευρώ από την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων.», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους η αναγκαιότητα της παρέμβασης μας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιτυγχάνουμε, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της φτώχειας των ηλικιωμένων, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της καθιέρωσης της εθνικής σύνταξης, ενώ σε αυτό το πόσο θα προστίθεται και το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης.

«Επίσης επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση των στρεβλώσεων που είχαν προκαλέσει οι περικοπές των συντάξεων των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά έχουμε ενιαίους ασφαλιστικούς κανόνες για το σύνολο των εργαζόμενων».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι αυτή η μεταρρύθμιση δεν είναι ευνοϊκή για όλους. Κάποιοι θα έχουν επιβάρυνση. Θα έχουν αυτοί που μπορούν, τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Για το φορολογικό

«Η νέα μας πρόταση για το φορολογικό σύστημα έχει ως βάση και την οικογενειακή κατάσταση. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους το 61% των φορολογουμένων θα πληρώσει μικρότερο φόρο.

Κοιτάζοντας τη συνολική εικόνα -και το τονίζω αυτό- οι φορολογούμενοι σε ποσοστό έως 98% θα έχουν μικρή επιβάρυνση ή ελάφρυνση. Στους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν έχουν αφορολόγητο όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, το 92% θα πληρώσει μικρότερο φόρο, ενώ το 71% των φορολογουμένων με μικτό εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει μικρότερο φόρο», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε αυτή τη χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Οι μύθοι της ΝΔ»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να αποδομήσει τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη ζημιά που έχει προκληθεί στην οικονομία εδώ και 1,5 χρόνο.

Μύθος Πρώτος: «Η διαπραγμάτευση κατέστρεψε τη χώρα και την οικονομία». Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Πετύχαμε υπεραπόδοση της τάξης 1% από το στόχο του – 0,25%,δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,7%, που επιβεβαιώθηκε από τη Eurostat.

Μύθος Δεύτερος: «Οι εκλογές του 2015 διέκοψαν το success story Σαμαρά».
Για ποιο success story μιλάμε; Για αυτό που έφερε την ελληνική οικονομία 1,5% έξω από το στόχο του 2014.
Αλήθεια ποιο «success story» θα γραφόταν το 2016, το 2017 και το 18 όταν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα ήταν στο 4,5%;

Μύθος Τρίτος: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτίναξε την ανεργία».
Αυτό είναι πραγματικά εξοργιστικό.
Συνιστά προφανές ψεύδος.
Οι δείκτες της ανεργίας είναι μειωμένοι σχεδόν 1,5% επί των ημερών μας – γεγονός για το οποίο δεν πανηγυρίζουμε.

Μύθος Τέταρτος: Η ΝΔ ισχυριζόταν το καλοκαίρι ότι η διαπραγμάτευση θα επέφερε ύφεση ύψους 7%.
Δεν θα μπορούσε να διαψευστεί περισσότερο.
Τελικά η ύφεση δεν ξεπέρασε το 0,2% ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο του 2016.
Το 2015 για πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια δεν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις ενώ οι 100 δόσεις έδωσαν ανάσα σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις.

«Ο Μητσοτάκης τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών »

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε τόσο μεγάλη σύγχυση, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ακόμα μια ένδειξη της σύγχυσης της ΝΔ είναι η επίθεση εναντίον του ΠτΔ για μια δήλωση του. Πρόκειται για πολιτικό και θεσμικό ατόπημα ολκής.

Η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει να ακολουθήσει πιστά τα πεπραγμένα της περιόδου Σαμαρά. Άγεται και φέρεται καθ΄ υπόδειξη της διαπλοκής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών που χρωστάνε δάνεια και είναι υπόδικοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα