Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σφοδρή επίθεση στον Α. Σαμαρά – “Έκανε τα μνημόνια καθεστώς” – “Αντιδημοκρατική” η επιλογή Στουρνάρα για την ΤτΕ

Ο Αλ. Τσίπρας εξεπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Τα μνημόνια είναι εδώ και αποτελούν καθεστώς”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που εξεπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

τονίζοντας ότι αντί να σκίζει τα μνημόνια, «αυτό που κάθε μέρα σκίζει είναι η αξιοπιστία και η σοβαρότητα που του απέμεινε», σκίζει όμως «και την αξιοπρέπεια του λαού».

«Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τα πιστεύω του.

“Μας θέλουν κεντρώους στη σκέψη, νερόβραστους να το ξεχάσουν” ανέφερε χαρακτηριστικά παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στις παρασκηνιακές ζυμώσεις και τη συζήτηση που συντελείται στα “παρασκήνια” της πολιτικής ζωής.

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσίρπας εκτίμησε ότι δνε υπάρχει καμία περίπτωση “να βρεθεί κανένας σοβαρός άνθρωπος που να δεχθεί αν γίνει τσιριμώκος της αυλής των μνημονίων”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο και πάλι για διορισμένους των δανειστών, ενώ προανήγγειλε πρώτον ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την “αντιδημοκρατική” επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα για την τράπεζα της Ελλάδος ενώ δεν θα καθίσει να παρακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με σταυρωμένα χέρια “την κυβέρνηση να σαπίζει γιατί με αυτή σαπίζει και η χώρα”.

Επ΄ αυτού προανήγγειλε ένα καυτό προεκλογικό καλοκαίρι ζητώντας από τα στελέχη του να δώσουν σκληρή μάχη δίπλα στην κοινωνία, προκειμένου όπως είπε το φθινόπωρο στο δίλημμα που θα τεθεί ή επιβολή νέων σκληρών μέτρων ή νέα κυβέρνηση η απάντηση να είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Original article: Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σφοδρή επίθεση στον Α. Σαμαρά – “Έκανε τα μνημόνια καθεστώς” – “Αντιδημοκρατική” η επιλογή Στουρνάρα για την ΤτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα