Μαραθώνια συνάντηση Τσίπρα – Αβραμόπουλου στο Πεντάγωνο…

[UPD] Μαραθώνια συνάντηση 3,5 και πλέον ωρών είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η επίσκεψή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πεντάγωνο και η συνάντηση του με τον υπουργό Αμυνας θεωρείται ότι έχει

ευρύτερη πολιτική σημασία…

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση αναφέρθηκε στο φιλότιμο και στην αυταπάρνηση του προσωπικού ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής και υπογράμμισε πως οι πρακτικές της Τουρκίας με το σκάφος Barbaros συνιστούν απαράδεκτη παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, τορπιλίζει τον διάλογο και ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως παρά την κρίση η Ελλάδα έχει ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα σημειώνοντας πως οι Στρατιωτικοί έχουν υποστεί μεγάλες αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία του Στρατεύματος σημειώνοντας πως το κράτος έχει συνέχεια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σήμερα Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί τόσο με την πολιτική όσο και με τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνική Άμυνας και να ενημερωθεί για τα τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ από τον -απερχόμενο ένεκα ανάληψης καθηκόντων Επιτρόπου στην Ε.Ε- Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το κλιμα αναμέσα σε ΤσίπραΑβραμόπουλο είναι πολύ καλό όπως μαρτυρά και το πρωινό σχόλιο που ανάρτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

“Η συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου βρίσκεται στον αντίποδα της γραμμής Σαμαρά για “μη διάλογο” και φανατισμό του ΄50. Ώρα ευθύνης και σοβαρότητας.”, έγραψε επακριβώς, προιδεάζοντας για το κλίμα ΄συνεννόησης” και συναίνεσης της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα