Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ακόμη και πριν τα stress tests η προκήρυξη εκλογών – Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

Να βρίσκονται σε ετοιμότητα κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για πρόωρες εκλογές, ακόμη και πριν τα stress tests των τραπεζών και την αξιολόγηση της τρόικας.

«Θα το τολμήσει

η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές; Θα την αφήσουν; Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα. Προτείνω και ζητώ έγκριση για δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της διαπραγμάτευσης της οποίας την ευθύνη έχει Νίκος Χουντής», ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο έχει επισπεύσει τις εξελίξεις.

«Εμείς θα εξακολουθήσουμε να καταθέτουμε νομοθετικές προτάσεις για τις εξαγγελίες μας στη ΔΕΘ. Επέδρασε καταλυτικά στη διαμόρφωση του σημερινού κλίματος και οι αποφάσεις μας στην τελευταία Κ.Ε σε σχέση με πρωτοβουλίες και συμμαχίες οι οποίες αποτυπώθηκαν στις πρωτοβουλίες για τη μικρή ΔΕΗ, τον Αιγιαλό και τα δάση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

«Μιλούν για μονομερείς ενέργειες και σπεύδουν αμέσως μετά να διευκρινίσουν ότι πρόκειται για προτάσεις που τελούν υπό την έγκριση της Τρόικα. Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία διαρροή για τα κόκκινα δάνεια και η οποία αφορά μικρό αριθμό λίγων μεγάλων επιχειρήσεων και παρατηρώντας κανείς τα ψιλά γράμματα θα δει ότι η συγκεκριμένη πρόταση-διαρροή είναι υπό την έγκριση των τραπεζών», τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα