Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΤΡΟΪΚΑ – ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

“ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ” – “Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ” – Στα προπύλαια πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για να απευθυνθεί στο λαό μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ

της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητη τη λαϊκή εντολή και διαμήνυσε ότι οι πολίτες, με την ψήφο τους, είπαν τέλος στη λιτότητα και έστειλαν την Τρόικα στο παρελθόν.

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και προανήγγειλε ότι θα μπει τέλος στην Ελλάδα της ολιγαρχίας.

Ακόμη, έκανε λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης με τον ελληνικό.

Προανήγγειλε, δε, ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους της χώρας μια δίκαιη, αμοιβαία βιώσιμη λύση για το ζήτημα του χρέους.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας και έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που θα είναι «ούτε ρήξη ούτε υποταγή».

“Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία” είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Α. Τσίπρας. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά την τρόικα παρελθόν (…) Ο ελληνικός λαός αφήνει πίσω την λιτότητα και τα μνημόνια της καταστροφής”.

Η Ελλάδα θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους με δικό της σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, αποκάλυψε ο Α. Τσίπρας. “Αμοιβαία καταστροφική ρήξη δεν θα υπάρξει αλλά ούτε και συνέχιση της υποταγής (…) έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία για νέα αρχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη” είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητα να έρθει σε ρήξη με τα κατεστημένα συμφέροντα, τη διαφθορά αλλά και κάνει μεταρρυθμίσεις παντού. Το μήνυμα όπως είπε είναι πως “ξανακερδίζουμε την χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ιστορική νίκη – Θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”

«Το καθαρό έχουμε ότι έχουμε μια ιστορική νίκη. Να δούμε αν είναι μια πολύ μεγάλη νίκη ή μια απλά ιστορική νίκη» ήταν το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit polls.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ένα μήνυμα που «ακούγεται με ανακούφιση και θερμή υποδοχή από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι ένα μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «είναι ένα όμορφο βάρος αυτό που θα σηκώσουμε γιατί έχουμε δεσμευθεί ότι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι μια όμορφη πρόκληση».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το αν θα προσληφθούν όσοι απολύθηκαν, σημείωσε ότι «εμείς είχαμε πει σε όλους τους τόνους ότι όσοι έχουν απολυθεί με τρόπο αντισυνταγματικό και παράνομο θα αποκατσταθούν άμεσα».

Κύκλοι

Σχολιάζοντας τα πρώτα exit poll, που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην ΝΔ, κύκλοι του κόμματος σε μια πρώτη εκτίμηση σχολίαζαν ότι “είναι μία ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό ο οποίος συντάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη”.

Επιπλέον οι πηγές της Κουμουνδούρου σημείωναν ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της ΔΕΘ και να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα