Α. Τσίπρας: Ομιλία στη Κομοτηνή – “Ο Σαμαράς φεύγει – Η στρατηγική του φόβου απέτυχε”

«Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές κι ευτυχώς για την Ελλάδα φεύγει» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Κομοτηνή,

εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν ζητά «λευκή επιταγή» από τους πολίτες, ξεκαθάρισε ότι δεν έρχεται για να επαναφέρει προνόμια, αλλά για να τα καταργήσει, και δεσμεύτηκε για πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη κιόλας μέρα και ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό. Η Ελλάδα δεν φοβάται. Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς, και η ακροδεξιά του παρέα. Όσο και αν κραυγάζει το σύστημα της διαπλοκής. Και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που τα τελευταία χρόνια πλούτισαν σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού μας. Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Παίρνει τη ζωή του στα χέρια του. Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα: Ας το πάρουν απόφαση: Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν» συνέχισε.

Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά σημείωσε: «Έχετε ήδη χάσει τις εκλογές. Έχετε ήδη ηττηθεί εκλογικά και πολιτικά, πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες. Και γι’ αυτό αρνείται και τόσο απροσχημάτιστα τον διάλογο πάνω σε προγράμματα και θέσεις. Και προτιμά την λάσπη και τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Τον διάλογο, όμως, κ. Σαμαρά τον αρνούνται αυτοί που θεωρούν ήδη τον εαυτό τους ηττημένο. Η πρώτη σας ήττα πριν από το πικρό ποτήρι της 25ης του Γενάρη είναι η απροσχημάτιστη άρνησή σας να προσέλθετε σε Δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Η πρώτη σας ήττα, γιατί έρχονται κι άλλες ακόμα μεγαλύτερες.»

Για τη στάση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους δανειστές υπογράμμισε: «Δεν είμαστε οι τύποι που θα καταπιούμε την θέση μας με ένα ‘Giannis Forget it’, του κ. Σόιμπλε -αυτή την ιστορία που με έκανε να ντραπώ σαν πολίτης αυτής της χώρας για αυτούς που την εκπροσωπούν. Δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας, όπως υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς του Νότου αρέσκεται να δηλώνει η κυρία Μέρκελ.

» Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν είμαστε μέρος του διαπλεκόμενου χθες. Δεν υπογράψαμε αμαρτωλές συμβάσεις. Δεν παίρναμε επί χρόνια προμήθειες στα κομματικά μας ταμεία από Γερμανικές -και άλλες- εταιρείες. Δεν δώσαμε αντιπαροχή την πολιτική μας στήριξη από Μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε την Ελλάδα. Για αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το χθες, όχι να συμβιβαστούμε μαζί του.»

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Λέμε ξεκάθαρα: όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26. Αυτό είναι το επίδικο των εκλογών. Και ας το πάρουν λοιπόν απόφαση: Την παραπάνω Κυριακή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, φίλες και φίλοι: Η Αριστερά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη. Γιατί δεν είμαστε χθεσινοί. Ερχόμαστε από πολύ μακριά. Και έχουμε μια μεγάλη παράδοση δημοκρατικών αγώνων, για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι.»

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα