Α. Τσίπρας κατά Μ. Σουλτς: Συμπεριφέρεται σαν “εκλεκτός της Μέρκελ”

Επίθεση στον απερχόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο Αλεξης Τσίπρας, υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν.

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Σουλτς δρα ως αν να είναι υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών

και της Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε έκπληκτος όταν πριν λίγες μέρες διάβασε μια συνέντευξη του Μάρτιν Σουλτς στην οποία δήλωνε ότι δεν θα έπρεπε η καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη.

“Οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού με τους 28 πρωθυπουργούς” έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτς.

«Είναι ο κ. Σουλτς υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κυρίας Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Στη συνέντευξη αυτή διατύπωσε ο κ. Σουλτς δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη», είπε. «Το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών», ανέφερε.

«Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κυρία Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού; Η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας», πρόσθεσε.

«Εμείς απευθυνόμαστε στον απλό Γερμανό πολίτη που παραδοσιακά ψηφίζει SPD: Τον προτρέπουμε να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. Και με την ψήφο του να δώσει εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Original article: Α. Τσίπρας κατά Μ. Σουλτς: Συμπεριφέρεται σαν “εκλεκτός της Μέρκελ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα