Α. Τσίπρας: Αυτά προτείνει για τον τουρισμό – Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού

Η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου για τον Τουρισμό & το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσαν εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό» σήμερα Τρίτη, στο Αμφιθέατρο «Ερμής» του ΕΒΕΑ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τον κλάδο του τουρισμού.

Αναπτυξιακή Τράπεζα

Το ενδεχόμενο της ύπαρξης μιας αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, με μετασχηματισμό μιας υπάρχουσας ή δημιουργία μιας νέας, που θα στηρίζει προγράμματα ανάπτυξης στη σφαίρα του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα κατά το πρότυπο των συνεταιριστικών τραπεζών έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού, όπως τη χαρακτήρισε, θα μπορούσε μία μονάδα ή θυγατρική να εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση της τουριστικής ανάπτυξης.

Προτάσεις

Οι στόχοι που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό αφορούν την αλλαγή του υπάρχοντος τουριστικού μοντέλου με αποδυνάμωση του «all-inclusive», το οποίο ισχύει, όπως είναι γνωστό, στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ενώ θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις παραχωρήσεων γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων, θα υπάρξει ένταξη των επιχειρήσεων σε Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα προέκρινε την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού προκειμένου να στηριχτούν οι τοπικές οικονομίες.

«Δεν συμφωνούμε με την εδραίωση του μοντέλου all-inclusive, ούτε με το μνημονιακό μοντέλο του τουρισμού που προωθεί τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Σκοπός μας είναι να επανασυνδέσουμε την τουριστική ζήτηση με τις τοπικές οικονομίες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα