Α. Θωμόπουλος – Τρ. Πειραιώς: Τράπεζες και επιχειρήσεις θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση

Οι ελληνικές τράπεζες μαζί με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων

αποτελεί προτεραιότητα για τις τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο. Κατά τον κ. Θωμόπουλο, η κορύφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2015, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή τους. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των NPLs αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για τις ελληνικές τράπεζες, διεμήνυσε.

Οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε 27 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τραπέζης Πειραιώς.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Θωμόπουλος έκανε λόγο για deja vu, καθώς η τρέχουσα κατάσταση ξυπνά μνήμες από το 2012.
Ο κ. Θωμόπουλος, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως όταν το κλίμα βελτιωθεί, τότε θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες.
Μπορεί τα τελευταία 5 χρόνια να ήταν δύσκολα για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ωστόσο σημειώθηκαν και μεγάλα επιτεύγματα από τις τράπεζες, παρά το σοκ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI) τον Μάρτιο του 2012.

Σύμφωνα με τον CEO της Πειραιώς, η Ελλάδα έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και με τη στήριξη των τραπεζών της, μπορεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα