Α. Σαμαράς: Βρισκόμαστε σε μια νέα μέρα για την Ελλάδα – Θα εξαντλήσουμε την 4ετία

Στο πρώτο υπουργικό συμβόυλιο μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χθες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε σημαντικό έργο που αντανακλά σε όσους υπουργούς την υπηρέτησαν σε στιγμές δύσκολες για την χώρα.

Μίλησε για νέα μέρα για την χώρα και νέα φάση στην προσπάθεια εξυγίανσης που γίνεται τα τελευταία έτη. Χαρακτήρισε

μικρόψυχους όσους αρνούνται την πρόοδο που καταγράφεται στην οικονομία.

Ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος: Να θεμελιώσουμε την ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις χωρίς να υπάρξουν ξανά ελλείμματα. Η κατευθυνση παραμένει επίσης ίδια: “Μόνο μπροστά”, όπως χρακτηριστικά είπε ο κ. Σαμαράς.

Πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές και τομες προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να διορθωθούν οι όποιες αδικίες, δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Δεσμέυτηκε ακόμη για μείωση ΦΠΑ των επιχειρήσεων και ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς.

Αναφέρθηκε ακόμη στην διαπραγμάτευση για το χρέος όπου στόχος είναι να κηρυχθεί αυτό βιώσημο και επισήμως.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

Από αρχές Ιουλίου θα ισχύσουν μία σειρά αλλαγών, όπως ο συμψηφισμός ΦΠΑ και η μείωση ασφαλιστικών εισφορώνΤώρα μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγινανΟ στόχος και η κατεύθυνση παραμένουν ίδιαΑπό εδώ και μπρος μόνο μπροστάΤα ελλείμματα θα είναι παρελθόν για την Ελλάδα που σήμερα δημιουργούμεΗ ανάκαμψη ήδη έχει αρχήσειΣήμερα βρισκόμαστε σε μία νέα μέρα για την Ελλάδα και στην τελική φάση που είναι η πορεία εξόδου από την κρίσηΤο έργο αυτό ανήκει σε όλους όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση ακόμα και σε αυτούς που δεν βρίσκονται στο σημερινό σχήμαΤώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον πριν δύο χρόνια αγωνιζόμασταν να αποτρέψουμε την καταστροφήΑντιμετωπίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξίαΦυσικά φάνηκαν και αδυναμίες, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικόΌ,τι πετύχαμε τα τελευταία δύο χρόνια οφείλεται πάνω από όλα στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και στην αποφασιστικότητα που έδειξε η συγκυβέρνησηΕίναι ένα νέο ελπιδοφόρο σχήμα

Original article: Α. Σαμαράς: Βρισκόμαστε σε μια νέα μέρα για την Ελλάδα – Θα εξαντλήσουμε την 4ετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα