Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο Τσίπρας να βρει λύση με τη Μέρκελ και όχι να κλαίγεται στους ξένους ηγέτες

Τα πυρά του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επιστολή στην Καγκελάριο Μέρκελ, στρέφει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει σε δήλωσή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας «διαβεβαιώνει τον ελληνικό

λαό πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, την ώρα που ενημερώνει τους ξένους ηγέτες για την τραγική κατάσταση στην χώρα».

Ο Α. Σαμαράς προτρέπει τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να βρει λύση με την καγκελάριο επισημαίνοντας πως «Υπερηφάνεια είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες.

Ελπίζω και προτρέπω τον κ. Τσίπρα, πρακτικά, ρεαλιστικά να αντιμετωπίσει τη σημερινή συνάντησή του με την Καγκελάριο και να έχει κριτήριο τις ανάγκες της χώρας και της οικονομίας και όχι τα γνωστά λόγια για εσωτερική κατανάλωση».

Ακόμα, ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στο σταμάτημα των μεγάλων έργων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς, όπως σταμάτησε η περιμετρική γέφυρα στην Καλαμάτα, έτσι σταμάτησαν και τα έργα στην Ιονία, στην Εγνατία, στην Ολυμπία Οδό, στην Ε65, στο Μετρό, στον αεροδιάδρομο της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο της Σπάρτης, στη δημοπράτηση του αεροδρομίου του Καστελίου. Όλα αυτά τα ξαναπηγαίνουν, φαίνεται, σε νέα διαπραγμάτευση. Και ας έχουν ήδη κυρωθεί από τη Βουλή. Και μάλιστα με ένα υπουργείο Δημοσίων Έργων σε απόλυτη παράλυση, με έναν υπουργό που μόλις προχθές ορκίστηκε, μια κατάσταση δηλαδή που βάζει σε ασφυξία τα μεγάλα έργα και που δυναμώνει, αντί να μειώνει, την ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα