Α. Σαμαράς: Κάλεσμα στα διεθνή ναυτιλιακά κεφάλαια να επενδύσουν στην Ελλάδα

20:07 2/6/2014 - Πηγή: BankWars


Πυλώνες της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τη ναυτιλία και τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της έκθεσης «Posidonia 2014», ενώ κάλεσε τους ξένους επενδυτές της διεθνούς ναυτιλίας, να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Η ιστορία και ο πολιτισμός μας έχει χρώμα μπλε. Η χώρα, ανακάμπτει από μία σοβαρή

κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο τουρισμός και η ναυτιλία αναπτύσσονται διαρκώς, συνιστώντας τους δύο μεγαλύτερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

«Στον τουρισμό πέρυσι κάναμε ρεκόρ με 18 εκατ. τουρίστες και φέτος πάμε για νέο ρεκόρ με 20 εκατ. δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα. Και στα Ποσειδώνια σπάσαμε φέτος το ρεκόρ των συμμετοχών με 93 χώρες, που συμμετέχουν στην έκθεση. Αυτό σημαίνει ότι η εμπορική δύναμη της Ελλάδας δυναμώνει. Είμαστε η πιο σταθερή χώρα σε μία ασταθή περιοχή. Είμαστε εμπορική πύλη για την ευρωπαϊκή αγορά. Θέλουμε επενδύσεις που αφορούν σε ναυπηγεία, ενέργεια, κλπ» υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς.

«Σήμερα, η Ελλάδα προσφέρει οικονομικές ευκαιρίες. Είμαστε στην κατάλληλη ώρα και μέρος να συζητήσουμε για επενδυτικά σχέδια. Χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά και πολιτική σταθερότητα. Ανατρέψαμε τα τελευταία τρία χρόνια το κλίμα στη χώρα και για τα επόμενα χρόνια το σύνθημα είναι “πάσει δύναμη”. Αλλάζουμε τη χώρα, κοιτάμε μπροστά» σημείωσε παράλληλα.

Original article: Α. Σαμαράς: Κάλεσμα στα διεθνή ναυτιλιακά κεφάλαια να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα