Α. Σαμαράς: Η Ιονία Οδός βάζει τέλος στην απομόνωση της Ηπείρου

Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι στο σημείο Καμπής της Ιονίας Οδού, που ενώνει την Άρτα με τα Ιωάννινα, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Συνομιλώντας με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Ψαθά ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης και θα οδηγήσουν την περιοχή σε μεγάλη ανάπτυξη». Πρόσθεσε δε ότι «θα υπάρξει συνέχεια στο έργο».

Ο

κ. Σαμαράς ρώτησε πόσοι εργάζονται στο συγκεκριμένο έργο και του απάντησαν ότι είναι περίπου 100 αυτή την στιγμή και πως το έργο θα έχει εξέλιξη και τον Μάρτιο θα αρχίσει η ασφαλτόστρωση.

Ο κ. Ψαθάς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «που έβγαλε από το αδιέξοδο τα μεγάλα έργα της περιοχής σημειώνοντας ότι είναι δρόμος ανάπτυξης» και τόνισε ότι στόχος είναι να συνδεθεί η Ιόνια Οδός με τον ορεινό όγκο και τον Αμβρακικό κόλπο, σημειώνοντας ότι «ελπίζουμε στο νέο ΕΣΠΑ καθώς είχαμε απογοητευθεί».

Στον κ. Σαμαρά παρουσίασαν τον χάρτη με τα σημεία που είναι υπό κατασκευή στην Ιόνια Οδό, πρόκειται για εννέα ανισόπεδους κόμβους και οκτώ γέφυρες και μία σήραγγα 900 μέτρων με χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα