ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠ’ΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: Κερδίζουμε τις ευρωεκλογές και εξαντλούμε την 4ετία

[UPD] Τη βεβαιότητα του ότι θα επικρατήσει στις επικείμενες Ευρωεκλογές και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

«Θα κερδίσουμε στις ευρωεκλογές. Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες, πιστεύω ότι αγαπούν την χώρα τους και τα παιδιά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς,

υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε ως μια φυσιολογική χώρα και να έχουμε εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Σε αυτό το σημείο ο κ.Schulz παρενέβη για να υποστηρίξει ότι το Μάιο διεξάγονται οι Ευρωεκλογές και όχι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα κόμματα που συγκροτούν την ελληνική κυβέρνηση θα νικήσουν στις επικείμενες εκλογές.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz επεσήμανε ότι αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι η αξία των αποφάσεων της τρόικα στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.

«Πρέπει να δούμε αν οι περικοπές που εισηγείται η τρόικα είναι αποτελεσματικές δημοσιονομικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Δείτε video από την συνέντευξη:

Α. Σαμαράς στο ευρωκοινοβούλιο: Η Ελλάδα δοκιμάστηκε αλλά άντεξε και τώρα αλλάζει ριζικά

“Είμαι περήφανος που η πατρίδα μου με αφάνταστες θυσίες του λαού μας είναι και πάλι στα πόδια της” δήλωσε ο Αντ. Σαμαρας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο όπου παρουσιάζει τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε λόγω δικών της λαθών που συνεχίζονταν επί δεκαετίες, λόγω κατασκευαστικών αδυναμιών του ενιαίου νομίσματος και λόγω σφαλμάτων που έγιναν στη χάραξη του πρώτου προγράμματος, όπως το σφάλμα με τον πολλαπλασιαστή που εκτιμούσε την ύφεση».

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε αλλά άντεξε και τώρα αλλάζει ριζικά. Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις και τίμησε την υπογραφή της» είπε ο Πρωθυπουργός.

“Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, να κάνουμε ακόμη πολλά. Πετύχαμε όμως να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Εγιναν λάθη στην πρώτη φάση του προγράμματος. Διαψεύσαμε όμως όλες τις Κασσάνδρες, βγαίνουμε ισχυρότεροι από την κρίση” τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η κρίση αρχίζει να ξεπερνιέται επειδή η Ευρώπη άρχισε να ξεπερνά τις αδυναμίες της, είδες τα σφάλματά της και άρχισε να τα διορθώνει. Η κρίση μάς έδειξε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς είπε στην ομιλία του πως “υπήρξαν στιγμές που οι τρεις πυλώνες της Ε.Ε. – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο- δεν βρέθηκαν σε πλήρη αρμονία. Η συμπληρωματικότητα και η ισορροπία τους υπήρξε η μεγάλη κατάκτηση της Ευρώπης. Αυτό θα δουλέψουμε και αυτό θα ενισχύσουμε. Και αυτή είναι η πρώτη μου δέσμευση”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή για την πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί από κανέναν πιέσεις για την πορεία του προγράμματος.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν για εμένα άμεση προτεραιότητα από τότε που ήμουν στην αντιπολίτευση» είπε ο κ.Σαμαράς, ο οποίος αφού υπογράμμισε πως είναι υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, παραδέχθηκε πως πράγματι η Ελλάδα είχε αργή εκκίνηση στις αποκρατικοποιήσεις, διότι δεν πίστευε κανείς στην Ελλάδα.

Προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίαςΤόνωση ανάπτυξης και απασχόλησηςEμβάθυνση της ΟΝΕ με ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσηςΣυνολική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματοςΕπαναπροσδιορισμός θαλάσσιων πολιτικώνΕνίσχυση με στρατηγικούς εταίρους της Ε.Ε.

Original article: ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠ’ΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: Κερδίζουμε τις ευρωεκλογές και εξαντλούμε την 4ετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα