Α. ΜΕΡΚΕΛ: Τηλεφωνική παρέμβαση σε Σαμαρά, θορυβημένη για τα περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Τηλεφώνημα από τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ δέχθηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ένα 24ωρο περίπου πριν από την κρίσιμη και καθοριστική, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, συνάντησή του αύριο στις 6 το απόγευμα με τους προέδρους των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Είναι φυσικό η κ. Μέρκελ να ενδιαφέρεται άμεσα για τις προθέσεις του κ. Σαμαρά

μετά και τις σημερινές αντεγκλήσεις του με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη με αφορμή την ΕΡΤ που έφταναν μέχρι του ενδεχομένου ρήξης και προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, όπως εκφράστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter η κ. Μέρκελ εξέφρασε το σεβασμό της στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και προόδους.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται ήδη καλύτερα από ό,τι ήταν πριν από κάποιους μήνες. Τώρα είναι αποφασιστικής σημασίας προκειμένου να συνεχίσει σε αυτή την επιτυχημένη πορεία, να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την Τρόικα ως προς την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα