Wood: Κάντε παιχνίδι με τις μετοχές των τραπεζών – Έρχεται ράλι μετά τη συμφωνία

14:50 8/5/2015 - Πηγή: BankWars

Ράλι στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών μόλις επιτευχθεί η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, προβλέπει η Wood & Company. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Wood, ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετηθεί κανείς αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα είναι οι τράπεζες.

Το χρηματιστήριο της Αθήνας έχει ανακάμψει από τα χαμηλά του έτους (+18% κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες) μετά τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία με τους πιστωτές της.

Η… οδύσσεια της ελληνικής διαπραγμάτευσης οδεύει προς το τέλος της, ωστόσο θα υπάρξουν δυσκολίες ακόμα και αν υπογραφεί μια συμφωνία, προειδοποιούν οι αναλυτές.

“Εφόσον υπάρξει συμφωνία, οι τράπεζες θα μπορούσαν να κινηθούν προς μια πιο ομαλοποιημένη αποτίμηση.

Θεωρούμε ότι ένα P/TBV στο 0,7-0,8x (ίσως λίγο υψηλότερα για την ΕΤΕ και την Alpha λόγω της Finansbank και της ισχυρότερης κεφαλαιοποίησης αντίστοιχα) δεν θα ήταν παράλογο εάν έχουν φύγει από το τραπέζι τα ενδεχόμενα χρεοκοπίας και Grexit.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι δύσκολο ένα μακροπρόθεσμο re-rating πάνω από τη λογιστική αξία, λόγω της αβεβαιότητας αναφορικά με τα νούμερα του 2015 και των ανησυχιών για τα κεφάλαια και την εξάρτηση από τον αναβαλλόμενο φόρο (DTA).

Keywords
Τυχαία Θέματα