Wall Street: Πτώση από τη διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και από την ανεργία

Πτώση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς τα νέα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς και η νέα ένταση  ΗΠΑ – Κίνας “βάρυναν” το επενδυτικό κλίμα.

Ο Dow Jones έχασε 101,78 μονάδες –  0,41%, κλείνοντας στις 24.474,12 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,74%, κλείνοντας στις 2.949,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq

σημείωσε πτώση  0,97%, στις 9.284,88 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αγορά εργασίας έδειξαν ότι άλλες 2,4 εκατομμύρια αιτήσεις ανεργίας υποβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά, για τις εννέα εβδομάδες από την πρώτη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας  περίπου 38,6 εκατ. εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα ανεργίας.

Η ανησυχία για τις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η ανικανότητα της Κίνας είναι υπεύθυνη για “μαζικούς θανάτους σε παγκόσμια κλίμακα”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του, εξάλλου, στο Twitter κατηγόρησε το Πεκίνο ότι έχει εξαπολύσει μια επίθεση  “παραπληροφόρησης και προπαγάνδας” σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του έρχονται ενώ η Γερουσία πέρασε νόμο ο οποίος ουσιαστικά μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό πολλών κινεζικών εταιρειών από την εισαγωγή των μετοχών τους στις αμερικανικές αγορές ή από την άντληση χρημάτων από Αμερικανούς επενδυτές.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα