Wall Street: Κέρδη την Παρασκευή, δεν “πίστεψε” τον Πάουελ για τα επιτόκια

Κέρδη στη Wall Street την Παρασκευή, παρά τα μηνύματα του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ για τον πληθωρισμό και την πιθανότητα νέων αυξήσεων στα επιτόκια από τη FED.

«Αν και ο πληθωρισμός έχει μειωθεί από την κορύφωσή του -μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη- παραμένει υπερβολικά υψηλός», δήλωσε ο Πάουελ στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της Fed στο Γουαϊόμινγκ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια, εάν

είναι απαραίτητο, και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την πολιτική σε περιοριστικό επίπεδο έως ότου βεβαιωθούμε ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω, προς τον στόχο μας».

Ο Πάουελ δεσμεύτηκε ότι η κεντρική τράπεζα «θα προχωρήσει προσεκτικά καθώς θα αποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω σύσφιξη ή, αντίθετα, θα διατηρήσουμε το επιτόκιο πολιτικής σταθερό και θα περιμένουμε περαιτέρω δεδομένα».

Πάουελ στο Τζάκσον Χολ: Είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε κι άλλο τα επιτόκια – O πληθωρισμός συνεχίζει να είναι υψηλός

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,73% – 247 μονάδες στις 34.346 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 4.405 μονάδες και o Nasdaq άνοδο 0,94% στις 13.590 μονάδες.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ  υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,23% ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 5,06%.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-kerdi-tin-paraskevi-den-pistepse-ton-paouel-gia-ta-epitokia.htm
Τυχαία Θέματα