Wall Street: Δεν άρεσαν τα αποτελέσματα των τραπεζών

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι  δείκτες της Wall Street καθώς η πρώτη δέσμη των τραπεζικών αποτελεσμάτων δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα και αντιστάθμισαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής τα οποία  ενίσχυαν τις ελπίδες ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

—Ο δείκτης τιμών παραγωγού εμφάνισε μικρή αύξηση στο 1% ετησίως τον Δεκέμβριο από το 0,8% που είχε προηγηθεί, την ώρα που η μέση πρόβλεψη της αγοράς έβλεπε επιτάχυνση στο 1,3%.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

—Μειωμένη κερδοφορία

εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο η JP Morgan Chase, καθώς ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός έβαλε “στην άκρη” περίπου 3 δισ. δολάρια προκειμένου να ενισχύσει το ταμείο εξασφάλισης καταθέσεων για την περίπτωση χρεοκοπίας άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

—Τα κέρδη της Bank of America υποχώρησαν στο δ’ τρίμηνο, ενώ τα έσοδα έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

—Ζημιές 1,8 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Citigroup για το δ’ τρίμηνο καθώς η τράπεζα κατέγραψε μεγάλες επιβαρύνσεις, μεταξύ άλλων και για την αναπλήρωση του ταμείου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) μετά τους κλυδωνισμούς που γνώρισε η βιομηχανία στις αρχές του 2023.

—Τα κέρδη και τα έσοδα της Well Fargo αυξήθηκαν το δ’ τρίμηνο, με την προειδοποίηση όμως  ότι το 2024 τα έσοδα από τόκους θα είναι χαμηλότερα.

—Η BlackRock ανακοίνωσε  αύξηση 8% στα κέρδη της.

Ο Dow Jones έχασε 0,31% κλείνοντας στις 37.592,98 μονάδες , ο S&P 500 σημείωσε οριακά κέρδη στις 4.783,83 μονάδες και ο Nasdaq επίσης έμεινε οριακά σε θετικό έδαφος, στις 14.972,76 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones κέρδισε  0,3%, ο S&P 500  1,8% και  ο Nasdaq 3,1%.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-den-aresan-ta-apotelesmata-ton-trapezon.htm
Τυχαία Θέματα