Wall Street: “Χτύπημα” στις εταιρείες τεχνολογίας – Τα επιτόκια πάλι στο επίκεντρο

00:08 8/6/2023 - Πηγή: BankWars

Ο προβληματισμός για την πιθανότητα συνέχισης της πολιτικής αύξησης των  επιτοκίων από τη FED κυριάρχησε σήμερα στη Wall Street. «Την επόμενη εβδομάδα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα δεδομένα του ΔΤΚ», δήλωσε η Marilyn Watson, επικεφαλής στρατηγικής της BlackRock. «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον στόχο της Fed. Έτσι, μπορούν να επιλέξουν να διακόψουν, να παρακάμψουν ή όπως θέλετε πείτε το.

Σίγουρα δεν είναι οριστικό ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις».

Το κλίμα επιβάρυνε η απόφαση της Τράπεζας του Καναδά να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο στο 4,75%. Είναι η πρώτη φορά που η κεντρική τράπεζα του Καναδά αύξησε το επιτόκιό της από τον Ιανουάριο, όταν διεμήνυσε πως θα επανεξετάσει την επιθετική εκστρατεία αυξήσεων των επιτοκίων και θα περιμένει να δει αν είχε κάνει αρκετά για να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η καναδική οικονομία είναι απροσδόκητα ανθεκτική, καθώς έχει αναπτυχθεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,28% στις 33.666 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,38% στις 4.267 μονάδες και o Nasdaq 1,29% στις 13.104 μονάδες.

Στις επιχειρήσεις της τεχνολογίας, η Salesforce έχασε 3,3%,  η Microsoft 3%, η Amazon 4,25%, η Alphabet 3,8% και η Apple 0,8%.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ  ενισχύθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,78% και το 2ετές κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,57%.

ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Τo εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σημείωσε μεγάλο άνοδο τον Απρίλιο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 23% στα 74,6 δισ. δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-chtypima-stis-etaireies-technologias--ta-epitokia-pali-sto-epikentro.htm
Τυχαία Θέματα