WALL STREET: “Ξεχάστε τις αρκούδες” λέει η Morgan Stanley

Δεν «βλέπουν» πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου στο ορατό μέλλον οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Ενας λόγος για τον οποίον, όπως αναφέρουν σε report τους οι αναλυτές του οίκου, η αγορά δεν πρόκειται να διορθώσει άμεσα είναι «η έλλειψη μιας αξιόπιστης υποτιμητικής συγκυρίας».

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο Adam Parker και η ομάδα του παρατηρεί:

Θα περιμένουμε για ενδείξεις πως οι καθυστερήσεις ωριμάζουν και αυξάνονται και πως οι δείκτες book

– to – bill (εκκρεμείς προς ολοκληρωμένες παραγγελίες) ενισχύονται σημαντικά πάνω από τη 1 μονάδα στους τομείς τεχνολογίας και βιομηχανίας πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μια αύξηση των συνολικών κεφαλαιουχικών δαπανών.

Όσον αφορά τα αποθέματα, η μεγαλύτερη συσσώρευση στον επόμενο γύρο των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων θα προκαλούσε ανησυχίες, σύμφωνα με τους αναλυτές της MS.

Τέλος, οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες έχουν πραγματικά πειθαρχήσει στις προσλήψεις, καθώς παρατηρείται βραδύτερη αύξηση του προσωπικού σε σχέση με την αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση.

Επιστρέφοντας στο χρέος, τα χαμηλά επιτόκια σε συνδυασμό με την βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας των εταιρειών δείχνουν πως τα προβλήματα έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, παρατηρείται επιστροφή στις αγορές των «ταύρων» μετά και την πρόσφατη διόρθωση των αμερικανικών μετοχικών δεικτών.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης των αποτιμήσεων των μετοχικών δεικτών λόγω της βελτίωσης της οικονομίας, του χαμηλού πληθωρισμού και της συνέχισης της διευκολυντικής πολιτικής της Fed.

Το βασικό σενάριο της Morgan Stanley για τους επόμενους 12 μήνες (με πιθανότητα 60% να συμβεί) είναι η ενίσχυση του S&P έως τις 2.050 μονάδες μέχρι τα μέσα του 2015. Το απαισιόδοξο σενάριο – στο οποίο οι αναλυτές δίνουν πιθανότητα 20% – κάνει λόγο για μη αύξηση κερδών το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα