WALL STREET: Κέρδη την Παρασκευή – Στο συν η αύξηση ανέγερσης νέων κατοικιών, στο πλην η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Με ένα μίνι ράλι την τελευταία ώρα της συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν τελικά με κέρδη ανατρέποντας το αρνητικό ενδοσυνεδριακό κλίμα.

Ειδικότερα, ο δείκτης DOW JONES κέρδισε κατά 0,27% στις 16.491,31 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,52% στις 4.090,59 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,38% στις 1.877,86 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας τα πρόσημα ήταν μικτά. Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,6%, ο Nasdaq

έκλεισε με κέρδη 0,5% και ο S&P 500 έκλεισε την εβδομάδα σχεδόν αμετάβλητος.

Έπληξη προκάλεσε το -43% της World Wrestling Entertainment, η οποία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από την είσοδο της στο χρηματιστήριο το 1999. Η εταιρεία, όταν ξεκίνησε μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία στις 24 Φεβρουαρίου είχε ανακοινώσει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 1,3 εκατ. χρήστες για να περάσει στην κερδοφορία. Ανακοίνωσε ότι οι χρήστες δεν θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. φέτος, αναφέροντας στην ουσία ότι θα είναι ζημιογόνα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, με τον ταχύτερο ρυθμό των πέντε τελευταίων μηνών, αυξήθηκε ο αριθμός ενάρξεων νέων κατοικιών τον Απρίλιο, αφού διαφορφώθηκε στο 13,2% και στην εποχικά προσαρμοσμένη ετήσια βάση των 1,07 εκατομμυρίων.

Οι αναλυτές ανέμεναν το απόλυτο μέγεθος να διαμορφωθεί στις 980.000 κατοικίες, ενώ το ποσοστό αύξησης των ανεγέρσεων ήταν υψηλότερο κατά 26,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγουμένου έτους.

Από την άλλη, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για την κατανάλωση στις ΗΠΑ, καθώς το Μάιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 81,8 μονάδες έναντι 84,1 μονάδων τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 85 μονάδες.

Original article: WALL STREET: Κέρδη την Παρασκευή – Στο συν η αύξηση ανέγερσης νέων κατοικιών, στο πλην η καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα