WALL STREET – ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ: 1,35% στις 15.112 μονάδες ο Dow – 1,39% στις 1.629 ο S&P – 1,12% στις 3.443 ο Nasdaq

Αρνητικά υποδέχθηκε η Wall Street τις δηλώσεις Bernanke ο οποίος, μετά την απόφαση της FED να διατηρήσει αμετάβλητη την νομιοσματική πολιτική, διευκρίνισε ότι “εάν η οικονομία ακολουθήσει την πορεία που προβλέπεται από την Fed, θα περιορίσουμε το ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων αργότερα το τρέχον έτος. Στη συνέχεια, είπε, η Fed θα συνεχίσει να υλοποιεί “περιορισμένα μέτρα στο πρώτο μισό του επόμενου έτους, ολοκληρώνοντας τις αγορές παγίων στα μέσα

του 2014″.

Ο επικεφαλής της Fed σημείωσε ότι η πολιτική δεν είναι προκαθορισμένη και θα εξαρτηθεί από τους οικονομικούς δείκτες. Διευκρίνισε επίσης πως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η επιβράδυνση των αγορών ομολόγων σηματοδοτεί το τέλος των μέτρων στήριξης που έχουν σχεδιαστεί για την συγκράτηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Νομισματική Επιτροπής της Fed, διατήρησε αμετάβλητο το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου στο 0%-0,25%, καθώς και το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα ξεπεράσει το 3% το 2014-2015, ενώ η ανεργία θα υποχωρήσει το 2014 στο 6,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα