WALL: Πάνω από τις 18.000 μονάδες ο Dow Jones – Ρεκόρ και για S&P

(upd) Κέρδη για ακόμη μια συνεδρίαση στη Wall Street, με τον Dow Jones να αναρριχάται σε νέα ιστορικά υψηλά και τον S&P να πετυχαίνει το 51o ρεκόρ για φέτος. «Καταλύτης» για την άνοδο η ευχάριστη έκπληξη από το ΑΕΠ.Ειδικότερα ο Dow ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 18.024 μονάδες με κέρδη 0,36%, ενώ ο S&P έκλεισε στις 2.082 μονάδες με άνοδο 0,17%. Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά έφτασε τις 2.086 μονάδες. Ο Nasdaq
κατέγραψε πτώση 0,34%, στις 4.765 μονάδες με τις μετοχές βιοτεχνολογίας να αποτελούν βαρίδι για τον δείκτη.Καταλυτικό στοιχείο για την άνοδο των δεικτών αποτέλεσαν τα ευχάριστα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία. Ειδικότερα το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5% το γ΄ τρίμηνο, σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση για 3,9%.Tο δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,5%, στα 1,88 δολάρια.ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ 2015 ΒΛΕΠΕΙ Η BofA

Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, το 2015 οι αμερικανικοί δείκτες θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Ωστόσο, η BofA προειδοποιεί πως το ράλι δεν θα είναι εξίσου “δυνατό” με φέτος. Συγκεκριμένα, εκτιμά πως ο S&P 500 θα ενισχυθεί περαιτέρω στις 2.200 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6%.

Η εκτίμηση, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εξέλιξη της εταιρικής κερδοφορίας, η οποία για τις εταιρείες του S&P 500 θα διαμορφωθεί στο 5%.

Εκτός των εταιρικών αποτελεσμάτων, καταλύτης στην πορεία του αμερικανικού δείκτη θα αποτελέσει και η ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Καταλήγοντας, η BofA δηλώνει overweight για τις μετοχές των τεχνολογικών και βιομηχανικών εταιρειών και underweight για τις μετοχές των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα