Tρόφιμα: Νέος κολοσσός με τη συγχώνευση Kraft Foods και HJ Heinz

Η Kraft Foods Group ανακοίνωσε ότι θα συγχωνευτεί με την κατασκευάστρια εταιρεία κέτσαπ, HJ Heinz Co, που ανήκει στην 3G Capital και στην Berkshire Hathaway του Warren Buffett.

Από την ένωσή τους θα σχηματιστεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στη Βόρεια Αμερική και η πέμπτη μεγαλύτερη του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι της Kraft θα κατέχουν το 49% της συγχωνευμένης εταιρείας και αυτοί της Heinz το 51%. Οι μέτοχοι της Kraft θα λάβουν μετοχές της νέας εταιρείας και μέρισμα 16,50 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις Berkshire και 3G Capitlal.

Η συγχωνευμένη εταιρεία, η οποία θα ονομάζεται The Kraft Heinz Co, θα έχει έσοδα 28 δισ. δολαρίων.

Η νέα εταιρεία θα έχει οκτώ μάρκες που κάθε παράγουν περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο σε πωλήσεις, όπως τυρί κρέμα Philadelphia και κέτσαπ ντομάτας με την υπογραφή της Heinz. Η συμφωνία, που υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Yπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη και ως εκ τούτου και στην Ελλάδα, η Kraft άλλαξε την επωνυμία της σε Mondelez, μετά από την συγχώνευσή της στην Ευρώπη με την Cadbury

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα