TΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

Eίπαμε την Παρασκευή να σημειώσετε ότι «στη δομή του τραπεζικού συστήματος κρύβεται μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Σε άλλους θα αρέσει, σε άλλους όχι. Σημασία έχει, πως όταν αυτή θα συμβεί, θα ξεκινήσει και η περίοδος πραγματικής ανάπτυξης της οικονομίας μέσω της υγιούς χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Εννοείται, ότι με την «έκπληξη» αυτή, θα βγουν και καλά χρηματιστηριακά κέρδη (από εκεί που κανένας δεν τα περιμένει…)»

…”Φλιτσανο- γυρίστρα περισσότερα θα έλεγε”, σχολιάζει αναγνώστης της στήλης. Η … φλιτσανο- γυρίστρα λοιπόν, απαντά ως εξής (σε ρόλο Πυθίας)…

Προσέξτε τη φωτογραφία του σχολίου: Τρία είναι τα ερωτηματικά της φωτογραφίας …

Προσέξτε και αυτή τη φωτογραφία: Ο ρόλος που θα παίξει κατόπιν συννενόησης «με αυτούς που πρέπει» θα είναι ΚΑ-ΘΟ-ΡΙ-ΣΤΙ-ΚΟΣ.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που απέναντι στην πρόταση του Μιχάλη Σάλλα στην συνάντηση των τραπεζιτών υπό τον Πρωθυπουργό για τη συλλογική αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων με δημιουργία bad Bank, η Εθνική είπε ένα ξερό «όχι», η Alpha «όχι» και η Eurobank επέδειξε …ουδετερότητα. Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης, ο CEO της Εθνικής Αλ. Τουρκολιάς, έδωσε την Κυριακή συνέντευξη στο ΒΗΜΑ και είπε ότι «Δεν αντιμετωπίζεται με φωνές και πυροτεχνήματα αλλά ούτε και με blanket solution, τύπου μια λύση για όλους (one -size- fits- all) το πρόβλημα των προβληματικών δανείων και ότι αυτό δεν αντιμετωπίζεται με «ευκαιριακές προσεγγίσεις» και «προσωπικές ατζέντες στελεχών και συμβούλων»…

….Τουρκολιάς λοιπόν κατά Σάλλα; Μην βγάζετε τόσο γρήγορα και συγκυριακά συμπεράσματα. Προς το παρόν, μιλάμε για ανώδυνες …αψιμαχίες. Άλλωστε, όπως λέει και ο …ειδήμων περί αυτά, η Πειραιώς είναι πρώτη και η Εθνική …τρίτη. Τα μεγάλα μαχαίρια θα βγουν, όταν οι δύο πλευρές βγάλουν τους πραγματικούς ΑΣΣΟΥΣ που έχουν στο μανίκι τους και όταν …αμφισβητηθεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ η παραπάνω σειρά κατάταξης.

Ποιοί είναι οι ΑΣΣΟΙ; …Μα αυτοί που έχουν και θα βάλουν τα λεφτά φυσικά…

…ΑΣΧΕΤΗ ΦΩΤΟ:

…Πολλά είπαμε σήμερα και …κάνει και ζέστη.

MONEY TALKS- O Bankieris

Keywords
Τυχαία Θέματα