Super League: Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός – Νίκες ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού – Η Βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κρατώντας έτσι τη διαφορά του στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ανεβαίνοντας στους 56 πόντους. Η Ένωση παραμένει τρίτη έχοντας συγκεντρώσει 39 πόντους.

Με σκόρερ τον Γιαν Εμβιλά στο 85’ ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στο Καραϊσκάκη

την ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική της Super League. Η «Ένωση» κατά διαστήματα πίεσε τους «ερυθρόλευκους» που προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους παρά τη νίκη τους, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κόντρα στην Αταλάντα για τους «32» του Europa League.

Με επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη καθώς στο 6’ ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να πιάσει τη κεφαλιά στο γύρισμα του Άμραμπατ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (10’) οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Καμαρά στη περιοχή αυτός σούταρε η μπάλα κόντραρε και πήρε τροχιά προς το τέρμα για να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Στο 25’ ο Μασούρας βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η ΑΕΚ σταδιακά ανέβασε την απόδοση της αλλά με εξαίρεση το σουτ του Άμραμπατ στο 37’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτσλικ δεν έκανε άλλη επικίνδυνη φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 52’ είχαν καλή ευκαιρία με τον Τικίνιο που μπλόκαρε ο Τσιντώτας, ενώ στο 57’ το «γεμάτο» σουτ του Ανσαριφάρντ από το ημίκυκλιο της περιοχής μπλόκαρε ο Βατσλίκ. Στο 65’ η «Ένωση» βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν σε βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι προς τον Ανσαριφάρντ, ο Μανωλάς προσπάθησε να διώξει και είδε τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 85’ βρήκε δίχτυα. Από κόρνερ του Βαλμπουενά ο Εμβιλα έκανε την προβολή, ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο Εμβιλά βγήκε πρώτος στη μπάλα και από πολύ κοντά έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα του Ατρόμητου με σκορ 1-0 στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο του βορρά να πηγαίνει στους 47 βαθμούς, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση του πίνακα και στο κυνήγι του Ολυμπιακού που είναι στην κορυφή. Οι Περιστεριώτες έμειναν στους 13 πόντους και την προτελευταία θέση, με παιχνίδια λιγότερα όμως.

Οι δυο ομάδες είχαν προβλήματα συγκρότησης και το παιχνίδι είχε σημαντικές μεταπτώσεις στην ποιότητά του.

Στο 57′ ήρθε η ώρα για τον ΠΑΟΚ να λύσει τον “Γόρδιο Δεσμό”. Από ωραία σέντρα του Σάστρε ο Χοσέ Κρέσπο με ωραία κεφαλιά σημάδεψε σωστά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου για να δώσει προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Στο 65΄ ο ΠΑΟΚ είχε επίσης πολύ καλή ευκαιρία για γκολ. Από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα ο Γιαννιώτης έκανε υπέροχη απόκρουση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 77΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζίφκοβιτς, το σουτ του οποίου μπλόκαρε στην γωνία της εστίας του ο Γιαννιώτης.

Δυο λεπτά αργότερα (79′) ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με γωνιακό σουτ παραβίασε την εστία του Ατρομήτου αλλά το γκολ με την υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε σαν φάουλ του Ακπομ στον Γιαννιώτη.

Ο Ατρόμητος συνέχιζε να ελπίζει στην ισοφάριση έστω και με την απουσία του κορυφαίου του σκόρερ Ευθύμη Κουλούρη, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν είχε δύσκολο έργο. Το τελικό αποτέλεσμα ικανοποίησε τους Θεσσαλονικείς, που πήραν το τρίποντο κάνοντας κι ένα ευεργετικό rotatιon εν όψει του αγώνα της Δανίας με την Μίντιλαντ την προσεχή Πέμπτη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την εντός έδρας νίκη 2-0 απέναντι στη Λαμία και πέρασε εκ νέου στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, όντας πλέον στην ισοβαθμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την ίδια στιγμή οι «κυανόλευκοι» έχουν 18 πόντους και μένουν στη 12η θέση.

Με τον Σωκράτη Διούδη βασικό κάτω από τα δοκάρια του σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 (4η αγωνιστική, στο 5-1 επί του Βόλου) και τον Ιωαννίδη βασικό στην κορυφή της επίθεσης, οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγώνα με πολύ μεγάλη ένταση και βρήκαν γκολ από τα… αποδυτήρια, απλοποιώντας τα πράγματα από πολύ νωρίς. Μόλις στο 3ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, ο Φώτης Ιωαννίδης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους στη μικρή περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο 83’ από κάθετη πάσα του Κουρμπέλη, ο Ιωαννίδης υποδέχθηκε την μπάλα στο όριο της περιοχής, απέφυγε τον Τζανετόπουλο και με καταπληκτικό σουτ στο «παραθυράκι» έκανε το 2-0, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Τέλος, ο ΟΦΗ βρήκε τον τρόπο να επιβληθεί του Βόλου με σκορ 2-1 στην Κρήτη και έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στους 32 βαθμούς και την έκτη θέση, έχοντας όμως ματς περισσότερο από τους Αρκάδες. Ο Βόλος έμεινε στους 28 πόντους και την 9η θέση.

Ύστερα από ένα 45λεπτο πλούσιο σε φάσεις και ρυθμό, ο ΟΦΗ πήγε στα αποδυτήρια με το πλεονέκτημα των δύο τερμάτων (2-0), που είχαν πετύχει ο Βούρος στο 19΄ με κεφαλιά σε άστοχη έξοδο του Κλέιμαν και ο Τοράλ στο 33ο λεπτό με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο ίδιο διάστημα οι Βολιώτες είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, με αποκορύφωμα το (δεξί) δοκάρι σε σουτ του Φαν Βέερτ στο 30΄, όταν το σκορ ήταν ακόμη 1-0, ενώ πέτυχε να ξαναμπεί στο παιχνίδι νωρίς στην επανάληψη, μειώνοντας στο 51΄ με έξοχη ατομική προσπάθεια και σουτ του Φερνάντες.

Όμως, η αποβολή του Μπαριέντος του 70΄ κατέστρεψε το πλάνο των φιλοξενούμενων, που πίεζαν για την ισοφάριση. Ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά, είχε δοκάρι με τον Νέιρα στο 81΄ και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς στο 86΄, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λάμπρου και είχε καταλογιστεί για χέρι του Φεράρι, με το 2-1 να μένει ως το τέλος, αφού στο 90΄+2 ο Επασί απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ροσέρο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3 (6΄ Καπίγια, 90+10΄ Κρέσπι – 63΄ πεν. Αοσμαν, 67΄ Λένις, 90+8΄ Μάναλης)

ΟΦΗ–Βόλος 2-1 (19΄ Βούρος, 33΄ Τοράλ – 51΄ Φερνάντες)

Παναθηναϊκός–Λαμία 2-0 (3΄, 82΄ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ–Ατρόμητος 1-0 (57΄ Κρέσπο)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 (84΄ Εμβιλά)

ΠΑΣ Γιάννινα–Άρης 14/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)

Ολυμπιακός 56ΠΑΟΚ 47ΑΕΚ 39Παναθηναϊκός 33ΠΑΣ Γιάννινα 33Αστέρας Τρίπολης 32 -21αγ.ΟΦΗ 32Άρης 29 -21αγ.ΝΠΣ Βόλος 28Παναιτωλικός 22Ιωνικός 21Λαμία 18 -21αγ.Ατρόμητος 13 -20αγ.Απόλλων Σμύρνης 10 -21αγ.

***Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι (6) βαθμών

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα