Super League: Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την ΑΕΚ και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο – Αποτελέσματα και βαθμολογία

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίστηκε η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague, με την αγωνία να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για την τελική κατάταξη των ομάδων ενόψει πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε ακόμη μεγαλύτερη… φωτιά στην κορυφή μετά τη νίκη του στο ντέρμπι επί της ΑΕΚ με σκορ 2-0. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην 4η

θέση με 47 πόντους (-2 από τον Ολυμπιακό), ενώ η Ένωση που έχει ματς λιγότερο παρέμεινε στους 50 και το -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα της Λαμίας, επικρατώντας με σκορ 3-0. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν μόνοι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με 49 βαθμούς, μειώνοντας έτσι την απόστασή τους από την ΑΕΚ (που έχει ματς λιγότερο) στον πόντο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Φθιώτιδας στην τελευταία θέση και τους 12 βαθμούς.

Νάρεϊ και Κουλιεράκης «εκτέλεσαν» την ΑΕΚ

Με το ίδιο σκορ που είχε ηττηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Κι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14ο λεπτό, όταν ο πεσμένος Γιάννης Κωνσταντέλιας βρήκε υπέροχα τον Νάρεϊ κι αυτός με δεξί σουτ νίκησε τον Γιώργο Αθανασιάδη για το 1-0. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 22′, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να αποκρούει το διαγώνιο σουτ του Ορμπελίν Πινέδα.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά πλην ενός επικίνδυνου γυρίσματος του Εχσάν Χατζισαφί (27′) που δεν είχε αποδέκτη κι ενός δυνατού, μα άστοχου σουτ του Σέρχιο Αραούχο (41′) από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κλασική φάση δε δημιούργησε.

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τον Λιβάι Γκαρσία να πλασάρει άστοχα από κλειστή γωνία στο 51′, αλλά την ΑΕΚ γενικότερα να μην μπορεί να φτιάξει «καθαρή» φάση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια του Αθανασιάδη, ο Κουλιεράκης πήδησε μόνος του στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αλλαγές ψάχνοντας το γκολ που θα βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 73′, όμως, ο Κωνσταντέλιας λίγο έλειψε από την κλειστή γωνία να χριστεί σκόρερ. Ο Ντομαγκόι Βίντα απείλησε στο 83′ με κεφαλιά, με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» στις προσπάθειες των Στίβεν Τσούμπερ (87′) και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (89′).

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να επανέρχεται στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αφήνοντας την ΑΕΚ στο -4 αλλά με παιχνίδι λιγότερο, αυτό στο Περιστέρι του οποίου η τύχη εκκρεμεί.

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: «Καθάρισαν» εύκολα οι ερυθρόλευκοι

Με σοβαρή και μετρημένη εμφάνιση, αλλά και πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 3-0 την ουραγό Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League, δίνοντας συνέχεια στο αήττητο σερί 15 αγώνων (10-5-0). Τα γκολ των Σαμασέκου, Μπακαμπού και Μπιέλ έκαναν τη… δουλειά για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν και τρία δοκάρια (Χουάνγκ, Κανός, Μπακαμπού) και μείωσαν ξανά τη διαφορά απ’ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους 5 βαθμούς, αν κι αγωνίστηκαν χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες (έμεινε προληπτικά εκτός, για να είναι ετοιμοπόλεμος στο ντέρμπι «αιωνίων» του Σαββάτου, 25/2). Παραμένει «βυθισμένη» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας η Λαμία, που έμενε για 17ο σερί ματς χωρίς νίκη (5 ισοπαλίες, 12 ήττες).

Στο 35’ ο Χουάνγκ είχε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ στη συμβολή των δοκαριών, ενώ στο 43’ την ίδια κατάληξη (οριζόντιο δοκάρι) είχε και το μακρινό βολέ του Κανός στο 43’. Τη λύση για τον Ολυμπιακό έδωσε τελικά ο Σαμασέκου με πολύ ωραίο και «ζυγισμένο» σουτ έξω απ’ την περιοχή που δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Γκαραβέλη, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό και βρήκαν άλλο ένα γκολ με το ωραίο πλασέ του Μπακαμπού στο 60’, ο οποίος έκανε το 2-0 έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Κανός. Ο Ολυμπιακός είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς με τον Μπακαμπού στο 78’ έπειτα από γύρισμα του Μπιέλ, ενώ στο 86’ ο Μπιέλ έβαλε την τελευταία… πινελιά στο παιχνίδι, κάνοντας το 3-0 με ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από τακουνάκι του Ελ-Αραμπί.

Ο Κολοβός «λύτρωσε» τον Παναιτωλικό (1-0 τον Ιωνικό)

Ο Παναιτωλικός έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί δύο αγώνων, καθώς νίκησε δύσκολα τον Ιωνικό με 1-0 στο γήπεδο Αγρινίου στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League, ανέβηκε στην 7η θέση και πλησίασε στους 4 βαθμούς τον 6ο Άρη και τη ζώνη των play-off.

Το γκολ του Δημήτρη Κολοβού έκανε τη… διαφορά για τους Αγρινιώτες σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και η ένταση. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, πρώτα ο Λοβέρα με απευθείας φάουλ στο 5’ κι εν συνεχεία ο Παναιτωλικός με τον Σενγκέλια στο 51’.

Στο 74’ ο Καμπράλ έκανε ένα αβίαστο λάθος, ο Μόρσεϊ -ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς- «σέρβιρε» προς τον Κολοβό που δεν λάθεψε από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Παναθηναϊκός-Βόλος 2-0

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3

Παναιτωλικός-Ιωνικός 1-0

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Δευτέρα (20/2)

18:00 Ατρόμητος-Λεβαδειακός

19:30 ΟΦΗ-Άρης

Δείτε τη βαθμολογία:

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα