Starbucks, Google και Amazon στη Βουλή για φοροδιαφυγή!

Στη Βουλή της Μ. Βρετανίας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων… Στελέχη  λοιπόν των εταιρειών, Starbucks, Google και Amazon, καλούνται να καταθέσουν  σε επιτροπή της Βουλής στη Μ. Βρετανία  σχετικά με κατηγορίες ότι έχουν καταβάλει πολύ λίγους φόρους, σε σχέση με τα κέρδη από τις πωλήσεις που έχουν μέσα στη χώρα τα τελευταία

χρόνια. .

-Δημοσίευμα του Reuters τον περασμένο μήνα ανέφερε, ότι η εταιρεία Starbucks, κατέβαλε μόνο 8,6 εκατομμύρια λίρες συνολική φορολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 ετών, ενώ έχει συνολικές πωλήσεις 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών.

Google είχε κέρδη 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αλλά ταυτόχρονα είχε φορολογική επιβάρυνση, μόλις 4,2 εκατομμυρίων λιρών το 2011.

- Η Amazon UK πλήρωσε φόρους εισοδήματος πέρυσι 1.000.000 δολάρια, ενώ είχε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που κυμαίνονταν σε ένα ποσό μεταξύ 5,3 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια .

Είναι δύσκολο για τον μέσο πολίτη να πιστέψει ότι η φορολογία τους είναι δίκαιη», σημείωσε η Μάργκαρετ Χοτζ μέλος του εργατικού κόμματος στο κοινοβούλιο και πρόεδρος της επιτροπής PAC. «Προκαλεί απίστευτο θυμό στους πολίτες ειδικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση», πρόσθεσε, αναφερόμενη στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε άλλες χώρες, για να καταπολεμηθούν τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα