STRESS TESTS: Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ – Ποιές τράπεζες κινδυνεύουν

Bloomberg:

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Βloomberg, παρουσιάζοντας τις δηλώσεις κορυφαίων τραπεζικών στελεχών, η νέα διαδικασία των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών θα δώσει ώθηση στον δανεισμό, συγκρατώντας τη βουτιά των τελευταίων ετών.

“Αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των stress tests και ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ενδεχόμενες κεφαλαιακές

ανάγκες του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταστούν πιο ανοικτές σε ό,τι αφορά τη χορήγηση πιστώσεων”, δηλώνει ο Giuseppe Castagna, CEO της Banca Popolare di Milano.

Reuters:

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος η Banca Monte dei Paschi di Siena, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, να αποτύχει στα πανευρωπαϊκά stress tests της ΕΚΤ.

Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας δέχεται αυξημένες πιέσεις το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός πως τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ.

Πρόσφατα η διοίκηση της Banca Monte dei Paschi di Siena διεμήνυσε πως η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας κινείται με σταθερό βηματισμό, ωστόσο μεγαλομέτοχοι συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για την ικανότητά της να περάσει με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ.

“Η Banca Monte dei Paschi di Siena φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των τραπεζών που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο αποτυχίας στα stress tests, σε 8 διαφορετικές αναλύσεις ξένων οίκων, μεταξύ των οποίων η Citigroup, η Goldman Sachs, JP Morgan, Credit Suisse”, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Handelsblatt:

Στα πρόθυρα της αποτυχίας στα stress tests βρίσκονται τέσσερις γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μικρές περιφερειακές τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι HSH Noedbank, IKB και MunchenerHyp.

CNBC:

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι 10 με 14 τράπεζες συνολικά δεν θα καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία τη δοκιμασία.

Πρόκειται κυρίως για περιφερειακές τράπεζες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με αναλυτές της Berenberg.

Οι τράπεζες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι η ιρλανδική TSB, η αυστριακή AVolksbanken, η γερμανική HSH Nordbank και μερικές ολλανδικές τράπεζες, σύμφωνα με τη Lloyds. Η ισπανική Banco Popular, η γερμανική Commerzbank και η ιταλική Unicredit, βρίσκονται επίσης σε δυσχερή θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα