SOS εκπέμπουν Χρηματιστήριο και Έλληνες επενδυτές – Αλαλούμ με τη φορολογία από την αρχή του 2014

Από 1η/1/2014 ξεκινά η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας (15%) παράλληλα με αυτή επί του φόρου συναλλαγών 0,20% επί των πωλήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος επί των πωλήσεων είχε αυξηθεί στο 0,20%, υπό την προϋπόθεση να μην ισχύσει ο φόρος υπεραξίας. Τώρα προχωρά προς ψήφιση ο φόρος υπεραξίας και ταυτόχρονα παραμένει και ο φόρος επί των πωλήσεων στο 0,20%. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται (!)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χάθηκε η διεκδίκηση του αφορολόγητου ύψους 25.000 ευρώ στην υπεραξία. Δηλαδή οι “ιθύνοντες” του Υπουργείου

αγνόησαν και τα πλέον επίσημα στοιχεία, δηλαδή αυτά του Χ.Α., που ανέφεραν ότι το 90% των χαρτοφυλακίων έχουν τρέχουσα αξία χαμηλότερη των 9.000 ευρώ και έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στους κωδικούς λιανικής, αλλά και στις ΑΧΕ στις οποίες ο τζίρος τους βασίζεται κατά κύριο λόγο στις κινήσεις του reatail και των traders (!)

Απόλυτα αναμενόμενη η σημερινή κίνηση της Αγοράς, που δεν αποκλείεται να έδωσε μία “μικρή πρόγευση” για το τι μπορεί να ακολουθήσει αν δεν υπάρξουν σημαντικές διορθώσεις της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς, οι περισσότεροι Έλληνες επενδυτές που έχουν κέρδη, είτε θα κλείσουν θέσεις και θα παραμείνουν εκτός Αγοράς προκειμένου να δουν την κατάληξη των εξελίξεων, είτε άλλοι (σαφώς λιγότεροι) θα κάνουν “γυρίσματα” για να ξεκινήσουν το 2014 από υψηλά επίπεδα φοβούμενοι την αναδρομική φορολόγηση. Έτσι, τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, θα δούμε αρκετές “περίεργες” κινήσεις, αποδόσεις, όγκους και πακέτα σε αρκετούς τίτλους.

Συσκέψεις επί συσκέψεων στις ΑΧΕ που έχουν σαν κύριο πελατολόγιο τους εγχώριους επενδυτές και σημαντικός προβληματισμός στα θεωρούμενα “μεγάλα” χαρτοφυλάκια. Μάλιστα, εν όψει εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, αρκετά από τα “ισχυρά χέρια” της Αγοράς προσανατολίζονται στο άνοιγμα εταιρειών με έδρα εκτός Ελλάδος, με προοπτική να περνάνε στο ΟΑΣΗΣ εντολές μέσω ΑΧΕ με έδρα στο εξωτερικό και σε Χώρες που ακόμα δεν φορολογούνται οι υπεραξίες από χρηματιστηριακές συναλλαγές.

πηγη: euro2day.

Original article: SOS εκπέμπουν Χρηματιστήριο και Έλληνες επενδυτές – Αλαλούμ με τη φορολογία από την αρχή του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα