Reuters: Ελληνικό «ατύχημα» φοβούνται οι επενδυτές – Χωρίς αξιολόγηση…χάος

11:28 8/2/2017 - Πηγή: BankWars

Οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και φοβούνται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα «ελληνικό ατύχημα» καθώς η β’ αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει και είναι άγνωστο ακόμα εάν η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές.

Σημερινό δημοσίευμα του Reuters, αναφέρει ότι ο βασικός προβληματισμός των επενδυτών έγκειται στο ότι αν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς μέχρι τις αρχές Ιουλίου, η Αθήνα

θα χάσει τη δόση που χρειάζεται για να αποπληρώσει περι τα 8 δισ. χρέους που οφείλει στην ΕΚΤ και επιπλέον 2 δισ. που πρέπει να καταβάλλει τον ίδιο μήνα.

«Υπάρχει μία ανησυχία, για τον αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της» τονίζει ο διαχειριστής του γερμανικού fund LBB-Invest.

«Εάν γίνει κάποιο ατύχημα, τότε η ΕΚΤ θα υποστεί σημαντικές ζημιές και από αυτή την άποψη, θα θέλει να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο» προσθέτει.

Ενδεικτική του κλίματος αβεβαιότητας, είναι και η πορεία των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με το 2ετές ομόλογο να κυμαίνεται κοντά στο 10% και το 10ετές ομόλογο κοντά στο 8%.

Παράλληλα και το κόστος ασφάλισης έναντι μίας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας (CDs), βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα