Public: Συνεργασία με την Amazon – Έλληνες εκδότες, συγγραφείς και καλλιτέχνες “εξάγουν” τη δουλειά τους σε όλο τον κόσμο

«Στο ερώτημα και στην ανησυχία των ελληνικών επιχειρήσεων “Πώς θα αντιμετωπίσουμε την πιθανή άφιξη της Amazon στην Ελλάδα;” η Public απαντά “Θα συνεργαστούμε”». «Είναι σημαντικό για τον πολιτισμό μας και η Αmazon ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει τις σχετικές τεχνολογικές υποδομές».Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO των καταστημάτων Public,

τη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με τον αμερικανικό εμπορικό κολοσσό λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 22 Μαΐου στην Αθήνα.

Η συνεργασία αφορά τη διάθεση και διακίνηση ελληνικού περιεχομένου από τους ιστότοπους της Αmazon και συγκεκριμένα 50.000 τίτλους ελληνικών βιβλίων CD και DVD, που επιμερίζονται σε 30.000 βιβλία, 15.000 CD και 5.000 DVD. Σκοπός της συνεργασίας είναι να δοθεί στους περίπου 6.000.000 ελληνόφωνους ανά τον κόσμο, ομογενείς αλλά και έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα ελληνικού πολιτισμού. «Έχουμε ρίξει το βάρος στην εστίαση, εξάγουμε ελιές, λάδι και προϊόντα της ελληνικής γης αλλά όχι πολιτισμό», είπε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, καλώντας τους εκδότες, τις δισκογραφικές εταιρείες, τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες να προτείνουν ιδέες για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στη διεθνή αγορά.

Οι χρήστες του Αmazon θα μπορούν από σήμερα στην Αγγλία, από την 1η Ιουνίου στη Γερμανία και μέσα σε έξι μήνες σε 37 χώρες σε όλον τον κόσμο να αναζητήσουν ελληνικό περιεχόμενο στο site της Αmazon με ελληνικούς χαρακτήρες.

Όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, η συνεργασία της Public με την Αmazon δεν ενέχει όρους αποκλειστικότητας, αφορά φυσικό περιεχόμενο και σταδιακά και ψηφιακό και στο πλαίσιο της συνεργασίας έχουν γίνει και συζητήσεις με την Αmazon για την προώθηση του Kindle στην ελληνική αγορά. Οι ελληνικοί τίτλοι θα είναι διαθέσιμοι σε τιμές Αmazon, επιβαρυνόμενοι με τα ανάλογα ανά χώρα έξοδα αποστολής.

Σε πρώτη φάση η συνεργασία αξιοποιεί το ετοιμοπαράδοτο στοκ της Public, στο οποίο η εταιρεία έχει πλήρη έλεγχο ώστε να μπορεί να εκπληρώσει άμεσα τις απαιτήσεις του ξένου εταίρου, αλλά «μπορούμε να ικανοποιήσουμε όποια παραγγελία μας ζητηθεί» είπε η Ανθή Τροκούδη, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Public.

Με τη συνεργασία αυτή υλοποιείται «το διεθνές όραμα της Public για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και την προσφορά τής πλήρους γκάμας προϊόντων ελληνικού πολιτισμού σε όλον τον κόσμο», το οποίο για την ώρα φαίνεται να εξαντλείται στη συνεργασία αυτή, αφήνοντας όμως ανοιχτό το περιθώριο για άλλες κινήσεις προβολής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό «αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα έχει αυτή η κίνηση», μας είπε η κ. Τροκούδη. Πάντως, όπως διευκρίνισε απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, η ελληνική πολιτεία δεν συνέδραμε καθόλου σε αυτό το εγχείρημα εξαγωγής ελληνικού πολιτισμού: «Δεν είχαμε καν απάντηση στις επιστολές και στα τηλεφωνήματά μας». Υπήρξε όμως μεγάλη προθυμία από το εξωτερικό: «Η ελληνική πρεσβεία στην Αγγλία μας έδωσε πολλές πληροφορίες και μας καθοδήγησε σε επαφές» εξήγησε το στέλεχος της Public.

Keywords
Τυχαία Θέματα