Public Issue: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής μειώνεται πλην όμως παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα της του 15,5%. Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ανάκαμψη του χώρου της Κεντροαριστεράς. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της Public Issue

για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής. Έτσι σύμφωνα με τo βαρόμετρο, η ΝΔ αναμένεται να είναι πρώτο κόμμα, ενώ η επόμενη Βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα από την τρέχουσα.

Ειδικότερα, με βάση την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 13%, η Χρυσή Αυγή 8%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ένωση Κεντρώων 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2% και το Ποτάμι 1%. Στο 7,5% βρίσκονται τα λοιπά κόμματα.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της εταιρίας μετρήσεων πραγματοποιήθηκε πριν από τα συλλαλητήρια και την πολιτική ένταση που έχει πυροδοτήσει η ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος. «Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μείζον πολιτικό γεγονός. Υπό αυτήν την έννοια, συνιστά ένα εξαιρετικά κρίσιμο αστάθμητο παράγοντα, οι συνέπειες του οποίου ενδέχεται να ασκήσουν σημαντική επίδραση στο κομματικό σύστημα και στον εκλογικό ανταγωνισμό, τροποποιώντας ίσως τους δεδομένους σήμερα συσχετισμούς δυνάμεων» αναφέρει η εταιρία.

ΟΛΗ Η ΕΡΕΥΝΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα