Power η MIG με την Αγγελική Φράγκου στο Διοικητικό Συμβούλιο

Η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη ελληνικής ναυτιλιακής “Navios” και βασική μέτοχος του IRF EuropeanFinanceInvestments, μπαίνει και δυναμώνει το διοικητικό σχήμα της MIG. Μαζί της και ο κ. Π. Θρουβάλας ο οποίος κατέχει και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της IRF.

Η εκλογή των δύο μελών σηματοδοτεί την συμμετοχή

του στρατηγικού μετόχου IRF στη χάραξη και εφαρμογή της στρατηγικής του Ομίλου MIG.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ MIG:

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, το οποίο εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 27.6.2014 συγκροτήθηκε σε σώμα στις 30.6.2014 ως ακολούθως:

Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Μανώλης Ξανθάκης, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Iskandar Safa, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Αρτινός, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

Παναγιώτης Θρουβάλας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

Αγγελική Φράγκου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αρετή Σουβατζόγλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Joseph Iskander, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Λασσαδός, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Μάρκος Φόρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αλέξανδρος Εδιπίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αναστάσιος Κυπριανίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η εκλογή της κας Α. Φράγκου και του κ. Π. Θρουβάλα έγινε μετά από πρόταση του μετόχου IRF EuropeanFinanceInvestments. Ο κ. Π. Θρουβάλας κατέχει ταυτόχρονα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της IRF. Η εκλογή των δύο μελών σηματοδοτεί την συμμετοχή του στρατηγικού μετόχου IRF στη χάραξη και εφαρμογή της στρατηγικής του Ομίλου MIG.

Η κα Α. Φράγκου, ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Navios (Navios Group of Companies), περιλαμβάνεται ανελλιπώς, από το 2010 και έπειτα, στη λίστα του Lloyd’s των εκατό (100) πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της ναυτιλίας. Ο όμιλος Navios διαθέτει τρεις (3) εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο του NYSE (Navios Maritime Holdings Inc., Navios Maritime Partners L.P. και Navios Maritime Acquisition Corporation) με συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα $3,1 δις. Η κα Α. Φράγκου έχει διατελέσει επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Ergasias και της Εμπορικής Τράπεζας.

Η κα Α. Φράγκου είναι κάτοχος πτυχίου μηχανολόγου μηχανικού, summa cum laude, από το Fairleigh Dickinson University και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Μηχανολόγου μηχανικού από το Columbia University.

Ο κ. Π. Θρουβάλας εργάζεται από το 1982 στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και των Επενδύσεων έχοντας διατελέσει ChiefFinancialOfficer του Ομίλου Θεοχαράκη και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου πολλών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. (εμπορική εταιρεία), της κατασκευαστικής ΤΕΟΔΟΜΗ Α.Κ.Τ.Ε. (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), της Ασφαλιστικής Εταιρείας ΜΙΝΕΤΤΑ, του METROPOLITANHOSPITAL, της MARFINEGNATIABANK και πολλών θυγατρικών της. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρησιακών σχεδίων με έμφαση την χρηματοοικονομική και λειτουργική υλοποίησή τους.

Ο κ. Π. Θρουβάλας σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (B.A.) και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στα Οικονομικά (M.A. in Economics) από το Πανεπιστήμιο της Manitoba (Καναδάς) με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Καναδικού Πανεπιστημίου.

Original article: Power η MIG με την Αγγελική Φράγκου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα