OTE-Mιχάλης Τσαμάζ: “Οαση στην έρημο η εταιρεία”- Ισχυρότερη η μετοχή – Πωλούνται Hellas Sat και Globul

Στην πορεία μετασχηματισμού και ισχυροποίησης του ΟΤΕ αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό portal Global Telecoms Business, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Τσαμάζ. Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, η διοίκηση έχει επιτύχει σε σημαντικό βαθμό την εξυγίανση του Οργανισμού, κάτι που αποτυπώνεται στις αυξημένες τιμές συναλλαγής της μετοχής και των ομολόγων

του. «Η εταιρεία μας θεωρείται όαση στην έρημο», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να μειωθεί ο δανεισμός στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, δηλ. στα 2 δις. ευρώ μέσα στα επόμενα 2 έτη.

Πωλούνται Hellas Sat και Globul

Στην κατεύθυνση εξυγίανσης του Οργανισμού, εντάσσεται και η δρομολογημένη πώληση των θυγατρικών του Ομίλου Hellas Sat και Globul. Δήλωσε πως «μεγάλες δορυφορικές εταιρείες ενδιαφέρονται» για τον δορυφόρο και περιμένει μη-δεσμευτικές προσφορές. Για τη Globul, εκτιμά πως η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Οι επενδύσεις

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις συνεχιζόμενες επενδύσεις του Ομίλου, μεταξύ αυτών τις πρόσφατες σε VDSL, στο δίκτυο 4G, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια επένδυσης στο FTTH. Σημειώνοντας πως ο Όμιλος πρέπει ακόμη να διανύσει μεγάλη απόσταση, επεσήμανε τη βελτίωση που έχει επέλθει στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών. «Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα, ένα ξεκάθαρο στόχο», δήλωσε. Σχετικά με τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι ο ΟΤΕ παραμένει ο «σημαντικότερος παίκτης στην περιοχή», επισημαίνοντας την ιδιαίτερα καλή απόδοση της εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας.

Τι επισημαίνει το Global Telecoms Business

Το portal σημειώνει, ότι ο κ. Τσαμάζ αξιοποίησε την προηγούμενη εμπειρία του στην επιτυχημένη μεταστροφή των διεθνών επενδύσεων του Ομίλου καθώς και την επιτυχημένη πορεία του ως επικεφαλής της COSMOTE, της οποίας αύξησε τα μερίδια στους πιο σημαντικούς δείκτες αγοράς, για να φέρει με επιτυχία εις πέρας το μετασχηματισμό του ΟΤΕ από ένα πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μία σύγχρονη επιχείρηση. Βασική του επιδίωξη παραμένει ο εκσυγχρονισμός και η «απλοποίηση των λειτουργιών», η οποία συντελείται με γνώμονα την ενοποίηση του Οργανισμού, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το μέλλον των τηλεπικοινωνιών είναι στην προσφορά ολοκληρωμένων χαρτοφυλακίων υπηρεσιών».Στο πλαίσιο αυτό «ένα μεγάλο πλάνο αναδιάρθρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, και περισσότερα από 1.500 άτομα συμμετείχαν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου».

Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ έκανε αναφορά στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, παρά την αρχική δυσπιστία που είχε συναντήσει το εγχείρημα του μετασχηματισμού. «Εάν έλεγα πριν από 3 χρόνια ότι ο ΟΤΕ θα αλλάξει, κανείς δεν θα με πίστευε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα