O Π.Λαφαζάνης και ο Α.Νταβανέλος ετοιμάζουν τη…σοσιαλιστική επανάσταση στην ευρωζώνη…

08:27 7/2/2014 - Πηγή: BankWars

Την υπεράσπιση του προοδευτικού προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, ακόμη κι αν χρειαστεί για την εφαρμογή του η σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, που κινούνται σε νεοφιλελεύθερες λογικές, τόνισαν οι ομιλητές στην χθεσινή πρώτη μέρα της εκδήλωσης που διοργανώνει η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ στο cine Κεραμεικός με θέμα: “Η Αριστερά στον 21ο Αιώνα”.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι ιστοσελίδες iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις της αριστερής πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και rproject.gr της τροτσκιστικής τάσης του Αντώνη Νταβανέλου, σε συνεργασία με τον Μαρξιστικό Χώρο Μελέτης και Έρευνας (ΜΑΧΩΜΕ).

Σε μία κατάμεστη αίθουσα υπήρξε ζωηρή συζήτηση για τις επιλογές, που μπορεί να έχει μία αριστερή διακυβέρνηση.

Παρουσιάστηκαν θέσεις και απόψεις απ’ όλο σχεδόν το φάσμα της Αριστεράς, ενώ ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε η ανάγκη κοινών δράσεων και συμπόρευσης. Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών υπήρξε πως η εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος διεξόδου σε σοσιαλιστική κατεύθυνση θα έρθει εξ’ αντικειμένου σε σύγκρουση με μια ευρωζώνη αλλά και μια ΕΕ που κινούνται σε όλο και πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές δημοσιονομικής πειθάρχησης και εποπτείας, που οδηγούν σε ένα σχεδόν μόνιμο υπερμνημόνιο λιτότητας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή δεύτερη και τελευταία μέρα της εκδήλωσης, καθώς θα μιλήσει ο κ. Λαφαζάνης, αλλά και ο κ. Νταβανέλος, καθώς και ο οικονομολόγος Στάθης Κουβελάκης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Original article: O Π.Λαφαζάνης και ο Α.Νταβανέλος ετοιμάζουν τη…σοσιαλιστική επανάσταση στην ευρωζώνη….

Keywords
Τυχαία Θέματα