O όμιλος CVC υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της Vivartia – Εμπιστοσύνη στην Οικονομία και τη Διοίκηση της MIG

Εν μέσω έξαρσης του κορονοιού παγκοσμίως και των προβλημάτων που προκύπτουν στις οικονομίες, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, ο επενδυτικός όμιλος CVC υπέβαλε σήμερα στην Marfin Financial Group (MIG) δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Vivartia.

Η

διοίκηση της MIG, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο,  θα αξιολογήσει τη δεσμευτική προσφορά CVC προσλαμβάνοντας μάλιστα χρηματοοικονομικό σύμβουλο, και θα απαντήσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2020.

Ο Όμιλος CVC επιμένει στις επενδύσεις του στην Ελλάδα,  μετά από τις αγορές των ιδιωτικών νοσοκομείων Metropolitan, Ιασώ General και Υγεία, τη συμμετοχή στο Skroutz.gr και με την επικείμενη πρότασή του για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τρία είναι τα μηνύματα από την παραπάνω εξέλιξη, (ανεξάρτητα από το αν θα καταλήξει θετικά ή όχι) εν μέσω αρνητικού περιβάλλοντος λόγω κορονοιού:

Το πρώτο, ότι η VIVARTIA έχει στο χαρτοφυλάκιό της αξίες-εταιρείες υπολογίσιμες σοβαρά από διεθνείς επενδυτές, σε αντίθεση με κάποιες ελληνικές πλευρές που εκτιμούν τα πράγματα εντελώς …μπακαλίστικα και με μικρό ορίζοντα (“ότι…εισπράξουμε καλό είναι”), βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος. Αποδεικνύεται επίσης με το ενδιαφέρον του CVC, ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, εκτιμώνται, με όρους μεσομακροπρόθεσμους. Εκείνοι που βιάζονται να “ξεπουλήσουν”, γενικώς, δεν έχουν πάντα δίκιο.Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας και αγοράς, πέρα από τις πρόσκαιρες “δυσκολίες” στα νούμερα λόγω της κρίσης της πανδημίας.Το τρίτο μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να δώσει μεγάλη βάση στην παραγωγή και τις εταιρείες του δευτερογενή τομέα, (αν μάλιστα είναι συνδεδεμένες με εμπορικές αλυσίδες τόσο το καλύτερο)πολύ περισσότερο από αυτήν που δίνει μέχρι τώρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ MARFIN

Keywords
Τυχαία Θέματα