O μεγαλοεπενδυτής της Eurobank Prem Watsa ανησυχεί αλλά βλέπει τελικά λύση

Κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της και να παραμείνει στο ευρώ απηύθυνε ο μεγαλοεπενδυτής της Eurobank, επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa με δηλώσεις του στο Reuters.

“Το μήνυμά μου είναι βρείτε μια συμφωνία, καθώς η άρση της αβεβαιότητας θα είναι ένα μεγάλο θετικό και θα οδηγήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”.

Ο Prem Watsa εκτίμησε πως “τελικά θα υπάρξει

συμφωνία, επειδή πρέπει να υπάρξει”, αλλά όπως επισήμανε ότι επί του παρόντος τόσο η Αθήνα όσο και οι πιστωτές εστιάζουν στα δικά τους συμφέροντα.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εν τέλει να μην επιτευχθεί κάποια συμφωνία, σημειώνοντας μάλιστα πως η Fairfax έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις επακόλουθες συνέπειες.

“Η έκθεσή μας στην Ελλάδα είναι πολύ διαχειρίσιμη […] Δεν το βλέπουμε ως ιδιαίτερο πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως με τις κινήσεις της η Fairfax είναι σε θέση να αποκομίσει οφέλη σε κάθε περίπτωση.

Το Fairfax Financial Holdings κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό στη Grivalia, το 4,253% της Μυτιληναίος, ενώ απέκτησε το Praktiker Hellas .

Keywords
Τυχαία Θέματα