O κολοσσός Splunk εξαγοράζει την ελληνική startup BugSense

Μια σημαντική είδηση έρχεται να προστεθεί στα νέα της ελληνικής startup “σκηνής”. O λόγος για την εξαγορά της startup BugSense, γέννημα θρέμμα δύο Ελλήνων προγραμματιστών, του Πάνου Παπαδόπουλου και Γιάννη Βλαχογιάννη, από την εταιρεία Splunk.

Στην σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τους ακριβείς όρους συναλλαγής ενώ στο δημοσιευμένο δελτίο τύπου της Splunk αναφέρεται ότι περισσότερες λεπτομέρειες επί της συμφωνίας θα συζητήσουν κατά την διάρκεια του τέταρτου διεθνούς συνεδρίου χρηστών της Splunk που θα λάβει χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Splunk Godfrey Sullivan και ο συνιδρυτής – CTO της BugSense, Γιάννης Βλαχογιάννης.

H BugSense, που ιδρύθηκε to 2011 από τους Γιάννη Βλαχογιάννη και Πάνο Παπαδόπουλο, αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που συλλέγει και αναλύει τις αναφορές σφαλμάτων σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια κατασκευής μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, βοηθώντας ουσιαστικά τους προγραμματιστές στην δουλειά τους. Υποστηρίζει τις πλατφόρμες Android, iOS, HTML5, WP και Windows Phone 8 ενώ προσφέρει και analytics για το πως οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Η ομάδα της BugSense διατηρεί γραφεία στην Αθήνα αλλά έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ έχουν πελάτες εταιρίες κολοσσούς όπως οι Skype, Samsung, VMware, Airpush, Trulia, Soundcloud.

Μετρώντας δύο χρόνια λειτουργίας, η εταιρία συγκαταλέγεται πλέον στα τρία μεγαλύτερα SDK διεθνώς (μετά τα Google Analytics και Flurry).

Η Splunk (NASDAQ:SPLK) ιδρύθηκε το 2003 και διατηρεί την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο. Αναπύσσει λογισμικό επιχειρησιακής νοημοσύνης το οποίο συλλέγει, κατατάσσει και αξιοποιεί big data από ιστοσελίδες, εφαρμογές severs, δίκτυα και κινητά τηλέφωνα, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες της – οργανισμούς και επιχειρήσεις – να αναλύσουν και αν επεξεργαστούν μεγάλους όγκους δεδομένων που παράγονται σε πραγματικό χρόνο. Στο portofolio της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται πάνω από 6000 εταιρείες και οργανισμοί σε παραπάνω από 90 χώρες ανά τον κόσμο. Η εξαγορά της BugSense εντάσσεται στην στατηγική επιλογή της εταιρείας να δώσει έμφαση και να αναπτύξει περαιτέρω το κομμάτι της επιχειρησιακής νοημοσύνης για τους πελάτες της, συλλέγοντας χρήσιμα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα.

Η εξαγορά της BugSense «θυμίζει» την πρόσφατη εξαγορά του ανταγωνιστή της Crashlytics η οποία εξαγοράστηκε από το Twitter έναντι του εκτιμώμενου ποσού των 100 εκατ. δολλαρίων πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: H startup BugSense “ανοίγει” τα φτερά της στην ασιατική αγορά

H Yahoo Ιαπωνίας στην λίστα των πελατών της BugSense

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα