New York Times: Να διαγραφούν τα υπέρογκα κρατικά χρέη του Νότου – Η Ευρωζώνη σε κρίση

Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η Ευρωζώνη ακόμη δεν έχει επιλύσει το τραπεζικό της χάος.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο ευρωπαϊκός Νότος συνεχίζει να διαθέτει τράπεζες – ζόμπι που δεν μπορούν να χορηγήσουν την αναγκαία ανάσα ρευστότητας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Την ίδια ώρα, εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν χάσει την εργασία τους ή έχουν υποστεί τεράστια μείωση των αποδόχων τους. Αρκετοί Ευρωπαίοι δεν σταματούν να πληρώνουν ολοένα και υψηλότερους φόρους. Η μαζική και αυστηρή λιτότητα που επιβλήθηκε στις χώρες της αδύναμης περιφέρειας οδήγησε μοιραία τις οικονομίες σε βαθιά ύφεση και στην εκρηκτική άνοδο της ανεργίας.

Η Ευρώπη βιώνει ολοένα και περισσότερες κοινωνικές εντάσεις, ενώ το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται σε έναν σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών. Η άνοδος των εξτρεμιστών έχει καταστεί μια πραγματικότητα.

“Για μπει επιτέλους ένα τέλος σε όλο αυτό το οικονομικό χάος, η Ευρωζώνη χρειάζεται δραστική αλλαγή θεσμών και πολιτικών. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να αναδιαρθρωθούν και τα υπέρογκα δημόσια χρέη να διαγραφούν. Ταυτόχρονα, πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά οι επενδύσεις”

Original article: New York Times: Να διαγραφούν τα υπέρογκα κρατικά χρέη του Νότου – Η Ευρωζώνη σε κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα