Moody’s: Πουλήστε τώρα ελληνικά ομόλογα

Να πουλήσουν τα ελληνικαά ομόλογα που έχουν στα χαρτόφυλάκιά τους προτρέπει τους επενδυτές η Moody’s. Να σημειωθεί πως τα ελληνικά ομόλογα έχουν κάνει ράλι τους τελευταίους μήνες, με γνωστά hedge funds να προχωρούν σε τοποθετήσεις.

Οι αναλυτές του οίκου εξηγούν ότι η άνοδος των ελληνικών ομολόγων είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι επενδυτές που προβλέπουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μειώθηκαν.

Πραγματικά,

η Moody’s εκτιμά ότι κοντά στα 15 σεντς ανά ευρώ, τα ελληνικά 10ετή ήταν ένα πολύ καλό στοίχημα στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποπληρώσει τελικά κανονικά όλα της τα χρέηκαι να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Όμως, στις υψηλότερες τιμές όπου πλέον διαπραγματεύονται οι τίτλοι αυτοί (π.χ. λίγο πάνω από τα 30 σεντς στο ευρώ για το 10ετές), το στοίχημα είναι πλέον σημαντικά ακριβότερο, επισημαίνει.

Σε αυτό το σημείο, η Moody’s υπενθυμίζει τα συμπεράσματα της πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ Fiscal Monitor για το ελληνικό χρέος, που προβλέπει την αύξησή του στο 182% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2013 και τη μείωσή του στο 153% σε πέντε χρόνια. Πρόκειται για επίπεδα που θεωρούνται μη διατηρήσιμα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος θεωρεί ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανατίμησης των ελληνικών ομολόγων είναι περιορισμένα στα τρέχοντα επίπεδα και συστήνει στους επενδυτές να βγουν πωλητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα