Mohamed El-Erian τέλος από την Pimco – Διάδοχος ο Douglas Hodge

Ο Mohamed El-Erian,αποτελεί παρελθόν για την PIMCO. Yπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του διευθύνοντow συμβούλου του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Pimco αναλαμβάνει ο Douglas Hodge.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Mohamed El-Erian παραμένει ως σύμβουλος της μητρικής εταιρείας,

Allianz για θέματα

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο Βill Gross θα παραμείνει στην θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Pimco.
Οι λόγοι παραίτησης του El-Erian δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται ο ίδιος να “χρεώνεται” τις μέτριες αποδόσεις της Pimco, κατά τους τελευταίους μήνες.
Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό πως το Total Return Fund της Pimco βρέθηκε αντιμέτωπο με εκροές κεφαλαίων ύψους 41,1 δισ. δολαρίων το τελευταίο διάστημα!
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, ο El-Erian πρωτοστάτησε στη χάραξη μιας συγκεκριμένης στρατηγικής της Pimco, με διαφοροποίηση από την αγορά ομολόγων, μέσω επέκτασης στις μετοχές, ως απάντηση στο τέλος της 30ετούς bull market των ομολόγων.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Το 2014 θα είναι ένας καλύτερος χρόνος για την παγκόσμια οικονομία – ίσως ο καλύτερος από την έναρξη της παγκόσμιας κρίσης το 2008. Αυτό ανέφερε σε άρθρο του στο CNBC ο Mohamed El – Erian.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η ανάπτυξη επιταχύνεται καθώς οι ανεπτυγμένες οικονομίες εξυγιαίνονται και οι αναδυόμενες σταθεροποιούνται. Επίσης, η ανεργία έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Η ενίσχυση της προληπτικής εποπτείας και των ρυθμιστικών αρχών έχει μειώσει τον κίνδυνο μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, υποστηρίζει ο γνωστός οικονομολόγος. Υπάρχουν πραγματικές ελπίδες πως οι εταιρείες θα βελτιώσουν την χρηματοληπτική τους ικανότητας και θα τονώσουν την κερδοφορία τους. Το βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα δίνει με τη σειρά του τη δυνατότητα στις κεντρικές τράπεζες να επαναφέρουν σε φυσιολογικά επίπεδα τη νομισματική τους πολιτική.

Όλα αυτά συνιστούν ευχάριστα και καλοδεχούμενα νέα και δεν υπάρχει αμφιβολία για τον θετικό αντίκτυπο που έχουν στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου τα οποία βάζουν στόχο νέα επίπεδα ρεκόρ. Επίσης, ορισμένοι δείκτες για τη διάθεση ανάληψης κινδύνου υποδεικνύουν πως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω κερδών.

Παρά την πληθώρα θετικών ενδείξεων, ωστόσο, υπάρχουν 6 λόγοι για τους οποίους δυστυχώς, σύμφωνα πάντα με το στέλεχος της PIMCO, είναι πολύ νωρίς να πούμε πως νικήσαμε την πρωτοφανή παρατεταμένη κρίση στην ευρωζώνη.

Πρώτον, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παρότι κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα απέχει αισθητά από τα επίπεδα εκείνα που θα διασφάλιζαν την έξοδο από την κρίση.

Δεύτερον, η Fed έχει ξεκινήσει την σταδιακή απόσυρση της έκτακτης στήριξης στις αγορές ομολόγων.

Τρίτον, μερικές από τις σημαντικότερες αναδυόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία και η Τουρκία δεν έχουν ανακτήσει επαρκώς τη μορφή πολιτικής σύνθεσης που απαιτείται για να κατευθύνουν τις ακόμα έντονα επιρρεπείς οικονομίες τους σε εξωγενείς μεταβολές.

Τέταρτον, η πολιτική πόλωση στην Ουάσιγκτον και η συνεπακόλουθη δυσλειτουργία του Κογκρέσου δεν δείχνει να μετριάζεται.

Πέμπτον, η μαζική αποκλιμάκωση των spread στην ευρωπαϊκή περιφέρεια μένει να μεταφραστεί σε ουσιαστικά κέρδη για την πραγματική οικονομία και την αγορά εργασίας.

Original article: Mohamed El-Erian τέλος από την Pimco – Διάδοχος ο Douglas Hodge.

Keywords
Τυχαία Θέματα