MOODY’S – ΙΤΑΛΙΑ: Προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας

12:47 4/3/2013 - Πηγή: BankWars

Το μεικτό εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας είναι credit negative, σύμφωνα με τη Moody’s. Όπως σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης, το ασαφές αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είναι credit negative για την Ιταλία (Baa2 negative) καθώς αυξάνει την πιθανότητα νέων εκλογών και παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία θα μπορούσε ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει ή και να ανακόψει την δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει επιτύχει η κυβέρνηση Μόντι.

«Θα εξετάζαμε

το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ιταλίας εάν υπάρξει περαιτέρω ουσιαστική επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της χώρας ή περαιτέρω δυσκολίες στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Μια επιδείνωση στις συνθήκες αναχρηματοδότησης θα ασκούσαν επίσης πιέσεις για υποβάθμιση της ιταλικής αξιολόγησης. Αν η πρόσβαση της Ιταλίας στις αγορές ομολόγων γίνει πιο δύσκολη και εάν η χώρα ζητήσει εξωτερική βοήθεια, η κρατική αξιολόγηση θα υποβαθμιστεί σημαντικά σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα αξιολόγησης», υπογραμμίζει η Moody’s.

Σύμφωνα με τη Moody’s, αναμένεται υποχώρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και πιέσεις στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, οι οποίες θα επηρεάσουν το κόστος δανεισμού και άλλων ασθενέστερων κρατών της ευρωζώνης κι ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε μια αναζωπύρωση της κρίσης χρέους του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα