MIG: Το deal Olympic – Aegean θα βελτιώσει τα ταμειακά διαθέσιμα

Χωρίς τη συμφωνία πώλησης της Olympic Air στην Aegean Airlines οι λειτουργικές ζημίες και η αναπόφευκτη συρρίκνωση δραστηριοτήτων των αεροπορικών εταιρειών θα περιόριζαν την αεροπορική σύνδεση της χώρας με απροσδιόριστες συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία, επισημαίνει η Marfin Investment Group σε ανακοίνωσή

της.

Όπως τονίζει η MIG, το συνεχιζόμενο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κατέστησε αναγκαία τη συμφωνία αυτή, με την οποία εξασφαλίζεται η μελλοντική χρήση του εμπορικού σήματος της Ολυμπιακής, ενώ διασφαλίζονται οι δυνατότητες συνεχούς και απρόσκοπτης αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες ώστε η Olympic Air να καταστεί θυγατρική της Aegean ενώ οι δύο αερομεταφορείς θα διατηρήσουν η κάθε μία το σήμα, το διακριτό πτητικό έργο και τον στόλο τους. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ από τα οποία 20 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί.

Η MIG επισημαίνει ότι η συμφωνία έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της κατά το πρόσθετο τίμημα των 52 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σταδιακά, καθώς και την μείωση του συνολικού δανεισμού του ομίλου κατά το ποσό των 117,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε υποχρεώσεις που απορρέουν από συμβάσεις χρηματοοικονομικής μίσθωσης αεροσκαφών.

«Οι παραπάνω κινήσεις βελτιώνουν σημαντικά τη χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου. Στις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις της MIG η Olympic Air εμφανίζεται ως διακοπείσα δραστηριότητα από το τέλος του 2012», αναφέρει η MIG, προσθέτοντας πως η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για απεμπλοκή από ζημιογόνες δραστηριότητες με αρνητικές ταμειακές ροές και επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της με θετικές προοπτικές και οικονομικά αποτελέσματα, στοχεύοντας μεσοπρόθεσμα στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους του Ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα