MIG: Στις 10 Μαϊου η αποκοπή δικαιώματος για τα δύο ομολογιακά

19:10 8/5/2013 - Πηγή: BankWars

Η 10η Μαΐου ορίζεται ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της MIG με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Με σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ

Είδος Ομολογιών : Ονομαστικές (άυλες) ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές

ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας.

Συνολικός αριθμός Ομολογιών: έως 660.281.301

Ονομαστική αξία Ομολογίας: 1,00 Ευρώ

Η έκδοση και των δύο σειρών των Ομολογιών πραγματοποιείται με Δικαίωμα Προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εκδότριας. Κάθε 1 μετοχή της Εκδότριας παρέχει 1 Δικαίωμα Προτίμησης για συμμετοχή στην έκδοση κάθε σειράς του ΜΟΔ. Το Δικαίωμα Προτίμησης θα είναι μεταβιβάσιμο και θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α.

Λόγος μετατροπής: Ονομαστική αξίας ομολογίας / τιμή μετατροπής

Α’ ΣΕΙΡΑ:

Αριθμός Ομολογιών: έως 408.625.335

Τιμή μετατροπής σε μετοχές: 0,54 Ευρώ

Διάρκεια: 6 έτη

Επιτόκιο (ετησίως): 7%

Αναλογία συμμετοχής των παλαιών μετόχων: 1 δικαίωμα προτίμησης / 0,5304556846 Ομολογίες.

Β΄ ΣΕΙΡΑ:

Αριθμός Ομολογιών: έως 251.655.966

Τιμή μετατροπής σε μετοχές: 0,99 Ευρώ

Διάρκεια: 7 έτη

Επιτόκιο (ετησίως): 6,3%

Αναλογία συμμετοχής των παλαιών μετόχων: 1 δικαίωμα προτίμησης / 0,3266863953 Ομολογίες.

Και στις 2 σειρές θα παρασχεθεί Δικαίωμα Προεγγραφής στους κατόχους Δικαιωμάτων Προτίμησης, εφόσον τα έχουν ασκήσει πλήρως. Στην έκδοση της β΄ σειράς θα παρασχεθεί Δικαίωμα Προεγγραφής στους κατόχους μετατρέψιμων άυλων ομολογιών έκδοσης της Εταιρίας την 19.3.2010 για ανταλλαγή του συνόλου των ομολογιών που ήδη κατέχουν με νέες ομολογίες. Οι ασκήσαντες το δικαίωμα προεγγραφής θα ικανοποιηθούν, εφόσον προκύψουν αδιάθετες ομολογίες μετά από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης. Το Δικαίωμα Προεγγραφής θα ασκείται ταυτόχρονα με την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης.

Συνολικό ύψος έκδοσης: έως 660.301.281 Ευρώ.

Στην περίπτωση, κατά την οποία το δάνειο δεν καλυφθεί πλήρως, η έκδοση θα ανέλθει μέχρι του ποσού της κάλυψης.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ορίζεται η 10/05/2013. Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω έκδοση και η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύει.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι Μέτοχοι της Εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 14/05/2013.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής ορίζεται από την 16/05/2013 έως και 30/05/2013.

Τα δικαιώματα προτίμησης είναι μεταβιβάσιμα και θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Η λήξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του ΧΑ θα πραγματοποιείται 4 εργάσιμες ήμερες πριν την λήξη της άσκησης των δικαιωμάτων (24/05/2013).

Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο ΣΑΤ κατά την ημερομηνία έναρξης άσκησης δικαιώματος προτίμησης.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από όλα τα καταστήματα της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», οι κάτοχοι των δικαιωμάτων θα πρέπει να προσκομίζουν στα καταστήματα της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων τους στο Σ.Α.Τ., τον αριθμό του φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), καθώς και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για άσκηση Δικαιώματος Προτίμησης, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους ή από την Ε.Χ.Α.Ε. αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ. Επισημαίνεται, ότι οι κάτοχοι δικαιωμάτων προτίμησης μπορούν να εξουσιοδοτήσουν προσηκόντως τον χειριστή του λογαριασμού αξιών τους για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους τους με σκοπό την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης για λογαριασμό τους αναφορικά με την συμμετοχή τους στο ΜΟΔ.

Για την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής στην «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», οι κάτοχοι των δικαιωμάτων θα πρέπει να προσκομίζουν στα καταστήματα της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων τους στο Σ.Α.Τ. και τον αριθμό του φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.). Οι Παλαιοί Ομολογιούχοι που θα αποδεχθούν να προεγγραφούν στη β΄ σειρά του ΜΟΔ θα πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στον Αρχικό Χειριστή των Προσφερόμενων Ομολογιών στον οποίο θα δώσουν εντολή για τη μεταφορά στον Χειριστή 555 «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» με τη διαδικασία Άρσης Λήψης του συνολικού αριθμού ομολογιών που κατέχουν έκδοσης της Εκδότριας ημερομηνίας 19.3.2010 με σκοπό τη μεταβίβαση με ανταλλαγή των νέων Ομολογιών και θα παραλάβουν το αντίστοιχο αντίγραφο του εντύπου Βεβαίωσης Άρσης, το οποίο και θα προσκομίζεται στην «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» κατά την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής, επιπλέον των στοιχείων που αναφέρονται ανωτέρω. Επίσης κατά την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής θα εξουσιοδοτούν την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» να αναλάβει τον χειρισμό των παλαιών ομολογιών για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης με ανταλλαγή. Επισημαίνεται, ότι οι ασκήσαντες το Δικαίωμα Προεγγραφής μπορούν να εξουσιοδοτήσουν προσηκόντως τον χειριστή του λογαριασμού αξιών τους για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους τους με σκοπό την άσκηση του Δικαιώματος Προεγγραφής για λογαριασμό τους αναφορικά με την συμμετοχή τους στο ΜΟΔ. Οι κάτοχοι Δικαιωμάτων Προεγγραφής θα εγγράφονται για ακέραιο αριθμό Ομολογιών, παραλειπομένου του κλάσματος που προκύπτει από την ανταλλαγή των Παλαιών Ομολογιών.

Κατά τα λοιπά, για τη συμμετοχή στην έκδοση οιασδήποτε σειράς του ΜΟΔ ισχύουν οι όροι του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρίας ή τυχόν Συμπληρώματος αυτού, ως ισχύουν.

Με νεώτερη ανακοίνωσή της, η Εταιρία θα γνωστοποιήσει στο επενδυτικό κοινό το ποσοστό κάλυψης εκάστης σειράς του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου από την εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής και τη διάθεση τυχόν αδιαθέτων ομολογιών.

Η απόδοση των ομολογιών στους δικαιούχους θα γίνει με ενημέρωση του Λογαριασμού Αξιών που διαθέτουν στο ΣΑΤ, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση της Εταιρίας.

Το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση του ΜΟΔ, όπως εγκρίθηκε από το ΔΣ της Ε.Κ. (Συνεδρίαση 30/04/2013), θα είναι διαθέσιμο σε σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της Εταιρίας (www.marfininvestmentgroup.gr),του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athex.gr) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr) από την 9/5/2013 και σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Εταιρίας και στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς από την 14/5/2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα