MIG Real Estate: Προς αμκ ύψους 5,202 εκατ. ευρώ

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων του πιστωτή, που προέρχονται από την αγορά δύο επενδυτικών ακινήτων και την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, καλείται να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση της MIG Real Estate, που θα πραγματοποιηθεί.

Ειδικότερα, η εταιρεία κεφαλαιοποιεί απαιτήσεις, ύψους 5.202.000 ευρώ, προτείνοντας στον πωλητή των ακινήτων, ο οποίος και αποδέχτηκε, να λάβει 1.734.000 κοινές, ονομαστικές μετοχές της

εταιρείας, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία, με τιμή διαθέσεως 3 ευρώ η κάθε μία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία αναφέρει τα εξής: «Κύριοι Μέτοχοι, Με το υπ’αρ. 4.396/2012 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαρίας Γκατζάρου-Τομαρά, νόμιμα έκτοτε μεταγεγραμμένου, η εταιρεία αγόρασε κατά πλήρη κυριότητα από τον Νικόλαο-Ιωάννη Γουλανδρή ένα τριώροφο διατηρητέο νεοκλασσικό κτήριο, με υπόγειο, το οποίο λεπτομερώς περιγράφεται στο συμβόλαιο αυτό, ανεγερθέντος επί οικοπέδου, επιφανείας 282,24 τ.μ., ευρισκομένου στην πόλη των Αθηνών επί της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας 18 έναντι τιμήματος ποσού 3.605.000 ευρώ, το οποίο πιστώθηκε και το οποίο ο άνω πωλητής δέχθηκε να λάβει μέχρι την 1-7-2013.

Επίσης, με το υπ’αρ. 4.397/2012 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαρίας Γκατζάρου-Τομαρά, νόμιμα έκτοτε μεταγεγραμμένο, η εταιρεία αγόρασε κατά πλήρη κυριότητα από τον ίδιο Νικόλαο-Ιωάννη Γουλανδρή ένα έτερο διατηρητέο νεοκλασσικό κτήριο, με υπόγειο, το οποίο λεπτομερώς περιγράφεται στο συμβόλαιο αυτό, ανεγερθέντος επί οικοπέδου, επιφανείας 155,14τ.μ., ευρισκομένου στην πόλη των Αθηνών επί της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας 16 έναντι τιμήματος ποσού 1.597.000 ευρώ, το οποίο ομοίως πιστώθηκε και το οποίο ο άνω πωλητής δέχθηκε να λάβει μέχρι την 1-7-2013.

Η εκτίμηση της αξίας των παραπάνω ακινήτων πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το νόμο από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Προς εξασφάλιση του άνω πωλητή για την καταβολή σε αυτόν των άνω τιμημάτων, οι άνω πωλήσεις τελούν υπό τη διαλυτική αίρεση της προσήκουσας και εμπρόθεσμης εξόφλησής τους.

Μετά από διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας, ο άνω πωλητής δέχθηκε να κεφαλαιοποιηθούν οι παραπάνω απαιτήσεις του κατά της εταιρείας, συνολικού ποσού 5.202.000 ευρώ και έναντι του ποσού αυτού να λάβει μετοχές της εταιρείας.

Η εταιρεία πρότεινε στον άνω πωλητή, και αυτός αποδέχθηκε, να λάβει 1.734.000 κοινές, ονομαστικές μετοχές της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία, με τιμή διαθέσεως 3 ευρώ η κάθε μία.

Η τιμή αυτή διαθέσεως είναι δίκαιη και εύλογη καθ’ όσον ανταποκρίνεται στη λογιστική αξία της μετοχής της εταιρείας, η οποία, κατά την 31.12.2012, ανερχόταν στα 2,99 ευρώ και εξαιρετικά συμφέρουσα για τους υφισταμένους μετόχους της εταιρείας, αφού είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, η οποία, τις τελευταίες 52 εβδομάδες, δεν υπερέβει την τιμή του 1,70 ευρώ.

Για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω συναλλαγή, δηλαδή να κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις του πωλητή των άνω ακινήτων και να λάβει αυτός μετοχές της εταιρείας σε εξόφλήσή του, προτείνεται προς τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας να προχωρήσει σε ισόποση με τις παραπάνω απαιτήσεις αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και να εκδόσει 1.734.000 νέες, κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστης, οι οποίες θα διατεθούν έναντι της αυτής τιμής (3 ευρώ) και για τις οποίες θα καταργηθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, προκειμένου να διατεθούν αυτές στο σύνολό τους στον άνω πιστωτή της εταιρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα