MEGA: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια στους μετόχους. Δε φτάνουν τα λεφτά…

Η αύξηση κεφαλαίου ολοκληρώθηκε, η αναχρηματοδότηση των 98 εκατ. ευρώ επίσης, αλλά ο λογαριασμός δεν φαίνεται να βγαίνει στο Mega το οποίο σύντομα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα χρειαστεί νέα αύξηση κεφαλαίου. Και αυτό διότι δεν υπάρχουν δυνατότητες αύξησης του δανεισμού προκειμένου να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της επιχείρησης που θα προκύψει εντός της φετινής χρονιάς.

Ωστόσο, η ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου προκαλεί τριβές μεταξύ των μετόχων του καναλιού. Και

οι τριβές οφείλονται και στην έλλειψη προθυμίας για την τοποθέτηση φρέσκου χρήματος και στην πολιτική που θα ακολουθήσει το κανάλι σε ζητήματα προσωπικού.

Ειδικότερα σε αυτή τη φάση φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη για το αν θα γίνουν και σε ποιους τομείς θα γίνουν νέες απολύσεις αλλά και για το αν και πόση νέα μείωση μισθών θα κληθούν να δεχτούν οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το ποσοστό των απολύσεων που εκτιμά η πλευρά Μπόμπολα ότι πρέπει να γίνουν είναι της τάξεως του 10% του προσωπικού του τηλεοπτικού σταθμού και σε όλους τους τομείς. Η πλευρά Βαρδινογιάννη, ωστόσο, θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο ειδησεογραφικό τμήμα του σταθμού, με το επιχείρημα ότι πλέον έχει μειωθεί σε τέτοια επίπεδα το δυναμικό του που μια νέα μείωση θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στο ειδησεογραφικό προϊόν.

Είναι προφανές ότι οι διαφωνίες σε επίπεδο ηγεσίας έχουν αρχίσει να μεταφέρονται και στο προσωπικό, όπου πλέον είναι εμφανής η διάσπαση σε στρατόπεδα υποστηρικτών.

Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να έχει πάρει θέση για τα τεκταινόμενα στο Mega η πλευρά Ψυχάρη. Ωστόσο, αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις κινήσεις που γίνονται στην Ίριδα, την εκτυπωτική μονάδα που ελέγχει από κοινού με τον όμιλο Μπόμπολα.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι σχέσεις που διαμορφώνονται μεταξύ των μετόχων του μεγάλου καναλιού δημιουργούν το εύλογο ερώτημα αν μπορούν να οδηγήσουν σε συμβιβασμό ή θα υπάρξει σύγκρουση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: AXIAPLUS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα