Louis Vuitton: Πέθανε ο άνθρωπος που έκανε την εταιρεία γνωστή σε όλο τον κόσμο

15:34 1/9/2014 - Πηγή: BankWars

Έφυγε από την ζωή ο Yves Carcelle, ο πρώην CEO της Louis Vuitton που μετέτρεψε το γαλλικό brand σε ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα στον κόσμο.

Ο Carcelle πέθανε χθες σε ηλικία 66 ετών στο Παρίσι ύστερα από μακρά ασθένεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία LVMH

Moet Hennessy Louis Vuitton. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα νεφρά πριν από ένα χρόνο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, o Carcelle, o οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ταξιδεύοντας και αναζητώντας την καλύτερη τοποθεσία για να ανοίξει το επόμενο κατάστημά της η Louis Vuitton, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 1990, ένα χρόνο αφότου εντάχθηκε στο δυναμικό της LVMH. Σε αυτόν αποδίδονται τα εύσημα για τη μετατροπή της LVMH σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο κερδοφόρα brand στο κόσμο. Προσέλαβε τον Marc Jacobs ως καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου το 1997 και επέκτεινε την επιχείρηση στα ετοιμοπαράδοτα ενδύματα και πιο πρόσφατα στα κοσμήματα, ανοίγοντας μαγαζιά σε όλον τον κόσμο.

Παραιτήθηκε από CEO το 2012 κι έγινε αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Louis Vuitton, ενώ παρέμεινε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του LVMH και σύμβουλος του προέδρου του ομίλου, Bernard Arnault.

Keywords
Τυχαία Θέματα